WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Ιουνίου 2012

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Ας παίξουμε





Σήμερα  λέω  να  χαλαρώσουμε  λίγο  και  να  παίξουμε  ένα  παιχνιδάκι  που  κυκλοφορεί  τελευταία  στη  blogoγειτονίτσα  μας. Το  κάλεσμα  έγινε  απο  την  blogoφίλη  Κική  απο  το  Tante  Kiki και  την  ευχαριστώ  πολύ . Και  δεν  είναι  άλλο  απο  το  παιχνίδι  των  11  ερωτήσεων , το  οποίο  είναι  και  ένας  ωραίος  τρόπος  να  γνωριστούμε  καλύτερα.

1)  Ποια  είναι  η  αγαπημένη  σου  φράση;
Υπάρχουν  και  χειρότερα (για  να  παρηγοριέμαι )

2)  Αγαπημένο  χρώμα;
Γαλάζιο  και  μωβ

3)  Τι  βιβλία  σου  αρέσει  να  διαβάζεις;
Όταν  θα  βρω  λίγο  χρόνο  συνίθως  διαβάζω  μυθιστορήματα

4)  Πότε  έχεις  γενέθλια;
29  Μαίου (μεγάλη  μέρα)!!!!

5)  Ποια  ήταν  η  πιο  ευτυχισμένη  μέρα  της  ζωής  σου  μέχρι  τώρα;
Κάθε  φορά  που  ξεμπαρκάρει  ο  άντρας  μου  και  η  γένηση  του  ανηψούλη  μου

6)  Τι  σημαίνει  αγάπη  για  σένα;
Τα  πάντα  είναι  η  κινητήρια  δύναμη

7)  Ποιο  είναι  το  πιο  δυνατό  σημείο  της  προσωπικότητάς  σου;
Η  δυναμικότητά  μου , το  χιούμορ ( καμιά  φορά),και  ο  αυθορμητισμός  μου.

8)  Και  το  πιο  αδύναμο;
Η  ευαισθησία  μου

9)  Τι  ήθελες  να  γίνεις  όταν  μεγαλώσεις;
Τραγουδίστρια (τρομάρα  μου). Έπερνα  τις  βούρτσες  τις  έκανα  μικρόφωνο  και  τραγουδούσα  μπροστά  στο  καθρέφτη.

10)  Περιέγραψε  που  θα  ήθελες  να  είσαι  στα  55  σου;
Με  τον  άντρα  μου  ήρεμα  κι  ωραία  να  έχουμε  το  σκαφάκι  μας  και  να  ψαρεύουμε

11)  Τι  σημαίνει  Ελλάδα  για  σένα; Τι  θα  μπορούσες  να  κάνεις  γι΄ αυτήν;
Ελλάδα  σημαίνει  ήλιος , θάλασσα , πολιτισμός , αρχαία  ιστορία  άσχετα  ότι  πάνε  μερικοί  να  τα  καταστρέψουν  όλα  αυτά. Σίγουρα  όπως  όλοι  μας  θα  προσπαθούσα  να  τα  διαφυλάξω  όλα  αυτά  και  να  γινόταν  ακόμα  καλύτερη  και  σίγουρα  πολύ  πιο  ανώτερη  απο  κάθε  άλλη  χώρα.



Επειδή  δεν  τα  πάω  και  πολύ  καλά  με  τα  link  και  τις  απευθείας  μεταδόσεις (ακόμα), παραδίδω  την  σκυτάλει  σε  όποιο  blog  έχει  την  καλοσύνη  και  θέλει  να  παίξει. Φιλιά  σε  όλους  καλό σ/κ!!!!!!

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Παρφέ βανίλιας με εύκολο τρόπο και ένα δωράκι





Kαλημέρα  blogoπαρεούλα  είστε  όλοι  καλά;;;;; Επιτέλους  έκοψε  ο  αέρας,  αλλά  απ΄ ό,τι  μου  λένε  οι  πηγές  μου  για  λίγο  θα  είναι  απο  αύριο  ξανά  πάλι, μη  κακομάθουμε.
Χθές  έφτιαξα  ένα  παγωτό  λίγο  τεμπέλικο, τι  εννοώ  με  πήραν  τηλέφωνο  κάτι  φίλες  μου  οτι  θα  ερχόντουσαν  για  καφέ. Δεν  είχα  κάτι  της  προκοπής  να  κεράσω, έπρεπε  κάτι  να  φτιάξω  αλλά  ο  χρόνος  περιορισμένος. Έτσι  άρχισε  να  δουλεύει  το  δαιμόνιο  μυαλό (ήταν  η  μέρα  του  χθές). Πήρα  ένα  παγωτό  του  λίτρου  απο  το  σούπερ  μάρκετ  με  γεύση  βανίλια  είχα  όλα   τα  υπόλοιπα  υλικά  και  έτοιμο  το  περφέ  βανίλιας. Θα  μου  πείτε  γιατί  δεν  πήρες  ένα  έτοιμο....ε  να  μη  βάλω  κι  εγώ  τη  δική  μου  πινελιά;;;;;; Πάμε  να  δούμε  τι  έφτιαξα!!!!!







Υλικά


1 λίτρο  έτοιμο  παγωτό  βανίλια
150γρ  αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα  και  χοντροκομμένα
150γρ  φιστίκια  Αιγίνης  χοντροκομμένα
1 φακελάκι  κομματάκια  σοκολάτας
1  κουταλιά  βούτυρο
4-5  κουταλιές  αποξηραμένα  φρούτα
κερασάκια  μαρασκίνο  για  το  γαρνίρισμα






Εκτέλεση


Έβαλα  το  παγωτό  στο  ψυγείο   στη   συντήρηση  να  περιμένει. Σ΄ένα  κατσαρολάκι  μικρό  έβαλα  λίγο  νερό  να  πάρει  μια  βράση  και  έριξα  τα  αμύγδαλα  αφού  τ΄ άφησα  περίπου  2 λεπτά  μετά  τα  ξεφλούδισα. Στη  συνέχεια  μαζί  με  τα  φιστίκια  τα  χοντροέκοψα  στο  multi, σ΄ένα  τηγανάκι  έκαψα  το  βούτυρο  και  τα  σοτάρισα  μέχρι  που  πήραν  ένα  ξανθό  χρώμα. Τ΄άφησα  λίγο  να  κρυώσουν. Το  παγωτό  το  έβαλα  σ΄ ένα  μπόλ, αφού  είχε  μαλακώσει  αρκετά,το  ανακάτεψα  ελαφρά  και  στη συνέχεια  έβαλα  τα  φρουτάκια  και  τ΄ αμύγδαλο  με  το  φιστίκι.



Στη  συνέχεια  το  έβαλα  σε  φόρμα  του  κέικ ,έλιωσα  τη  σοκολάτα  τη  περιέχυσα  απο  πάνω  και  επιστροφή  στη  κατάψυξη. Όπως  βλέπετε  έτοιμο  το  παρφέ!!!!!!



Κάπου εδώ  θέλω  να  ευχαριστήσω  πάρα  πολύ  την  γλυκιά  Ερμιόνη  απο  το  blog  '' The  one  with  all  the  tastes''  για  το  υπέροχο  δώρο  της  που  παρέλαβα  χθές  το  πρωί. Ερμιόνη  μου  να  είσαι  πάντα  καλά  και  να  χαίρεσαι  την  οικογένειά  σου, φιλιά  πολλά!!!!!!

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Κολοκυθομελέτα


Καλημέρα  σας, τι  μου  κάνετε;;;; Αν  και  απο  μια  βόλτα  που  έκανα  στη  blogογειτονειά  μας  είδα  λίγο  πεσμένα  φτερά, λόγο  της  εθνικής  μας.Δεν  πειράζει  παιδιά  το  μάθημά  τους  το  πήραν...οι  Έλληνες  δύσκολα  το  βάζουν  κάτω  πολεμάνε  ανεξάρτητα  το  αποτέλεσμα.
Για  σήμερα  σας  έχω  κολοκυθομελέτα, αφού  τα  κολοκύθια  είναι  στα  φόρτε  τους  τώρα  και  αφού  η  γιαγιάκα  μου  μας  προμηθεύει είπα  να  φτιάξω  τ΄αγαπημένο  μου  και  με  μια  σαλατούλα  χωριάτικη  δεν  σας  λέω  τίποτα. Πάμε  να  δούμε  τα  υλικά!!!




Υλικά



3  πατάτες  κομμένες  ροδέλες
3-4  κολοκύθια  κομμένα  σε  ροδέλες
5 αυγά
λίγο  δυόσμο
λίγο  κεφαλοτύρι  τριμμένο
1 κουταλάκι  κόρν  φλάουρ
λάδι  για  τηγάνισμα




Εκτέλεση



Καθαρίζουμε  τις  πατάτες  και  τις  κόβουμε  σε  ροδέλες  το  ίδιο  κάνουμε  και  με  τα  κολοκυθάκια. Βάζουμε  το  λάδι  σε  βαθύ (κατά  προτίμηση) τηγάνι  να  κάψει  και  ρίχνουμε  τις  πατάτες  με  τα  κολοκυθάκια  να  τηγανιστούν. Σ΄ ένα  μπόλ  χτυπάμε  τ΄αυγά , ρίχνουμε  το  τυρί , το  δυόσμο  ψιλοκομμένο και  το  κόρν  φλάουρ  το  οποίο  έχουμε  λιώσει  σε  λίγο  νεράκι. Συνεχίζουμε  το  ανακάτεμα  να  ενωθούν  όλα  τα  υλικά  μαζί. Αδειάζουμε  απ΄  το  τηγάνι  λίγο  παραπάνω  απ΄το  μισό  λάδι  σ΄ένα  άλλο  μπολάκι  και  ρίχνουμε  τ΄ αυγό. Μόλις  τηγανιστεί  απο  τη  μία  πλευρά  το  γυρίζουμε  απ΄την  άλλη (με  το  γνωστό  τρόπο  καπάκι  και  τούμπα)... Η  κολοκυθομελέτα  μας  είναι  έτοιμη  και  καλή  σας  όρεξη!!!!!!


Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Γεμιστά με κιμά





Καλησπέρα  παρεούλα  είστε  όλοι  καλά;;; Εγώ  είπα  να  ξεφύγω  απο  την  ζέστη  της  Αθήνας  και  έπεσα  στο  δυνατό  μελτέμι  της  Άνδρου.Να  μου  πείτε  απ΄ το  να  ψήνομαι  καλύτερα  να  αερίζομαι. Σήμερα  σας  έχω  ένα  ωραίο  και  καλοκαιρινό (πάλι) φαγάκι  και  δεν  είναι  άλλο  απο  γεμιστά  με  κιμά.Και  σε  ποιον  δεν  αρέσουν εεε!!!!!




 Υλικά


4-5 ντομάτες
4-5 πιπεριές
3-4 κολοκυθάκια
1 ματσάκι  μαϊντανό
λίγο  δυόσμο
1/2 κιλό  κιμά  μοσχαρίσιο
αλατοπίπερο
1 1/2  κούπα  τσαγιού  ρύζι  Νυχάκι
2  κρεμμύδια 
2  σκελίδες  σκόρδο
λάδι
4-5  πατάτες



Εκτέλεση



Ανοίγουμε  τις  ντομάτες , τις  πιπεριές  και  τα  κολοκύθια  και  τα  αδειάζουμε  απο  μέσα (αυτό  που  βγάζουμε  απο  τις  ντομάτες  δεν  το  πετάμε,  το  λιώνουμε  πολτό).  Σ΄ ένα  τηγάνι  βάζουμε  το  λάδι  να  κάψει  και  σοτάρουμε  καλά  το  κιμά  μαζί  με  το  κρεμμύδι  και  το  σκόρδο. Αφού  είναι  έτοιμο  βάζουμε  τα  μυρωδικά  μαϊντανό,  δυόσμο  και  αλατοπίπερο, τ΄ανακατεύουμε  λίγο  και  ρίχνουμε  το  ρύζι. Μόλις  ενωθούν  όλα  τα  υλικά  μαζί  τέλος  βάζουμε  και  το  χυμό  ντομάτας. Γεμίζουμε  τις  ντομάτες  και  τα  υπόλοιπα , καθαρίζουμε  και  κόβουμε  τις  πατάτες  κυδωνάτες  τις  βάζουμε  και  αυτές  μαζί  προσθέτουμε  λίγο  λάδι  και  νερό  στο  ταψί  και  ψήνουμε  στους  180 βαθμούς  για  1 1/2  ώρα  περίπου.






Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Μοσχαράκι με λαχανικά





Αγαπημένη  blogoπαρέα  τι  κάνετε  ζεσταίνεστε; Εμείς  ήρθαμε  για  λίγες  μέρες  στην  Αθήνα  για  δουλειές  και  πέσαμε  πάνω  στο  καύσωνα , τι  καλά  που  είμαστε  στο  νησάκι  μας  με  το  αεράκι  μας  και  την  θάλασσά  μας. Μόλις  ζεσταθούμε  τρέχουμε  για  τις  βουτιές μας , εδώ  τρέχουμε  στην  μπανιέρα. Σήμερα  έκανα  ένα  φαγάκι  που  μου  αρέσει  πολύ, μασχαράκι  με  λαχανικά  απλό , εύκολο  και  νοστιμότατο. Κανονικά  έπρεπε  να  βάλω  κάτι  δροσιστικό  λόγο  ζέστης  αλλά  με  τις  δουλειές  που  να  προλάβω, πάλι  καλά  που  προλαβαίνω  και  μαγειρεύω.



Υλικά



1 κιλό  μοσχαράκι
2  μεγάλα  κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
2 πιπεριές  πράσινες
1 σκελίδα  σκόρδο
4-5  κολοκυθάκια  κομμένα  στη  μέση
4-5  μελιτζάνες  κομμένες  στα  τέσσερα
4-5  πατάτες
λίγο  μαϊντανό  ψιλοκομμένο
1  ποτηράκι  του  κρασιού  λάδι
1  κουτί  ντοματάκια  ή  3  ντομάτες  φρέσκες  ώριμες
αλατοπίπερο
1  ποτηράκι  κρασί



Εκτέλεση



Πλένουμε  καλά  το  κρέας  και  το  κόβουμε  σε  μερίδες. Ζεσταίνουμε  το  λάδι  και  σοτάρουμε  το  κρέας  να  ροδίσει  καλά  στη  συνέχεια  βάζουμε  το  κρεμμύδι , το  σκόρδο  και  αλατοπίπερο. Μόλις  μαραθούν  τα  σβήνουμε  με  το  κρασί  και  προσθέτουμε  την  ντομάτα  βάζουμε  λίγο  νερό  και  τ΄αφήνουμε  να  βράσουν. Μόλις  το  κρέας  αρχίσει  να  μαλακώνει  προσθέτουμε  όλα  τα  λαχανικά  και  τ΄ αφήνουμε  να  βράσουν,να  μείνει  με  όσο  το  δυνατόν  λιγότερο  ζουμί. 

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Ξαναγιορτάζω και κερνάω cheesecake με κεράσι




Γειά  σας  φιλαράκια  μου, είστε  όλοι  καλά;;;; Εγώ  για  ακόμα  μια  φορά  γιορτάζω (καλά  μη  φανταστείτε  τίποτα  το  ιδιαίτερο  μιας  και  δεν  άκουσα  την  καμπάνα  να  χτυπήσει  χαχαχα!!!). Όπως  θα  δείτε  και  στο  τεφτέρι (εορτολόγιο) αριστερά  λέει  ο,τι  σήμερα  γιορτάζω  και  αφού  το  λέει  αυτό  εγώ  γιατί  να  το  διαψεύσω;;;;
Και  να  δείτε  πώς  ξεκίνησε  η  ιστορία....εγώ  δεν  γιόρταζα  απο  πάντα οοοχι  γιατί  δεν  το  ήξερα (πλάκα  έχω) αλλά  με  τέτοιο  όνομα  που  να  φανταστώ  η  δόλια  οτι  θα  μπορούσε  να  βρεθεί  κάποιος  να  μου  πεί  χρόνια  πολλά. Την  πρώτη  φορά  λέω  καλά  πλάκα  μου  κάνουν  με  βρήκαν  'μικρή' και  με  δουλεύουν  αφού  δεν  υπάρχει  αγία  Ροδάνθη , αν  και  κοντεύω  να  αγιάσω  εγώ. Ψάχνοντας  όμως  το  βρήκα (οχι  αγία  βέβαια  σε  μικρότερη  κατηγορία  είμαι). Κι  έτσι  απο  τότε, πρίν  τρία  χρόνια  δηλαδή, άρχισα  να  με  γιορτάζω. Γι΄αυτό  και  σήμερα  είπα  να  σας  κεράσω  ένα  ωραιότατο  cheesecake  με  γεύση  κεράσι. Αυτή  τη  συνταγή  μου  την  έδωσε  η  φιλεναδίτσα  μου  η  Κική  και  την  ευχαριστώ (δεν  έχει  σχέση  με  το  blog), μου  άρεσε  οπότε  θα  την  τιμήσω.  Να  είστε  όλοι  καλά  να  με  χαίρεστε  φιλιά!!!!!




Υλικά


3 πακέτα  digestive
1 πακέτο  βιτάμ (ίσως  και  λίγο  παραπάνω)
1 σαντιγύ  μόρφατ
1 κουτί  γάλα  ζαχαρούχο
2 πακέτα  τυρί  Philadelphia
χυμό  απο  1 1/2 λεμόνι
μαρμελάδα  κεράσι (ή  ότι  άλλη  γεύση  θέλουμε)



Εκτέλεση


Χτυπάμε  στην  αρχή  μόνη  της  τη  σαντιγύ  να  αφρατέψει  και  μετά  προσθέτουμε  το  ζαχαρούχο  γάλα  και  το  τυρί. Αφού  δουλευτούν  καλά  βάζουμε  το  λεμόνι,  τόσο  όσο  χρειάζεται  για  να  σταθεί  η  κρέμα  και  να  μη  μας  γίνει  νερουλή  αλλά  ούτε  και  ξινή . Στη  συνέχεια  λιώνουμε  τα  μπισκότα  στο  multi  λιώνουμε  το  βιτάμ  και  τ΄ ανακατεύουμε  μαζί  να  γίνει  μια  βάση  την  οποία  απλώνουμε  σε  πυρέξ. Τέλος  στρώνουμε  την  κρέμα  πάνω  στη  μπισκοτοβάση  και  απο  πάνω  την  μαρμελάδα.


Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Κρέας με φασολάκια

Γειά  χαρά  σας  και  καλό  καλοκαίρι  σε  όλους , επιτέλους  μπήκαμε  για  τα  καλά  στην  ωραιότερη  εποχή  του  χρόνου,  ειδικά  σήμερα  είναι  μια  τέλεια  μέρα  για  να  είμαστε  σε  μια  παραλία  και  να  απολαμβάνουμε  τον  ήλιο  και  την  θάλασσα.
Σήμερα  είπα  να  φτιάξω  το  αγαπημένο  φαγητό  του  άντρα  μου  και  δεν  είναι  άλλο  απο  το  κρέας  με  φασολάκια  και  πατάτες.




Υλικά



1 κιλό  μοσχαράκι
1 1/2 κιλό  φρέσκα  φασολάκια
2-3  καρότα
3-4 πατάτες
3-4 κολοκύθια
4 ντομάτες  φρέσκες  τριμμένες
μαιντανό  ψιλοκομμένο
λάδι , αλατοπίπερο
2  κρεμμύδια
1 σκελίδα  σκόρδο
1 πιπεριά  πράσινη



Εκτέλεση



Κόβουμε  το  μοσχάρι  σε  μικρές  μερίδες  και  το  πλένουμε  καλά. Καθαρίζουμε  τα  φασολάκια. Σε  μια  κατσαρόλα  βάζουμε  το  λάδι  να  κάψει  λίγο  και  σοτάρουμε  ελαφρά  το  κρέας  με  το  κρεμμύδι  και  το  σκόρδο, μόλις  είναι  έτοιμα  ρίχνουμε  την  πιπεριά, τα  καρότα, την  ντομάτα  και  αλατοπίπερο  προσθέτουμε  λίγο  νερό  και  τ΄αφήνουμε  σε  σιγανή  φωτιά  να  βράσουν. Μόλις  αρχίσει  το  κρέας  να  μαλακώνει  τότε  ρίχνουμε  τα  φασολάκια , τις  πατάτες , τα  κολοκυθάκια  και  το  μαιντανό.


Καλή  σας  όρεξη!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...