WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Κοκορετσάκια στο φούρνο

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Κοκορετσάκια στο φούρνο

Για όποιον δεν βάλει σούβλα στα κάρβουνα δεν είναι ανάγκη να χάσει και τη γεύση από κοκορέτσι. Κοκορετσάκια λοιπόν στον φούρνο η επιλογή.

Υλικά

1 μικρή συκωταριά αρνιού με τα γλυκάδια της
1 αντεριά
1 μπόλια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λεμόνια
καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση
Όπως έχω περιγράψει και στην αφήγηση μου για την παρασκευή κοκορετσιού στη σούβλα, πλένουμε τα έντερα με αρκετό νερό μέσα έξω. Για να τα γυρίσουμε παίρνουμε ένα καλαμάκι (αυτό που χρησιμοποιούμε στον φραπέ, αρκεί να μην είναι σπαστό) και στερεώνουμε  στην άκρη του την άκρη του εντέρου και αρχίζουμε και περνάμε το έντερο  καλαμάκι.  Όταν φθάσουμε στο τέλος του εντέρου εμφανίζεται το καλαμάκι με την μέσα μεριά του εντέρου να γίνεται η εξωτερική. Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην κόβονται τα έντερα. Πλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μπωλ, τα αλατίζουμε και στίβουμε πάνω τους ένα λεμόνι και τα τρίβουμε ελαφρά.

Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε από τη συκωταριά σε τετράγωνα κομμάτια πάχους 1 εκατ. τα συκώτια, τα πλεμόνια, τις καρδιές και τη σπλήνα και  τα γλυκάδια. Τα πλένουμε καλά με άφθονο νερό, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με αρκετή ρίγανη.

Μουλιάζουμε για λίγα λεπτά σε μια λεκάνη με νερό τα ξύλινα καλαμάκια (για να μην καούν στον φούρνο).
Σε κάθε καλαμάκι περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια συκώτι, γλυκάδι, πλεμόνι, γλυκάδι, καρδιά, γλυκάδι κ.ο.κ. Τυλίγουμε κάθε καλαμάκι με μπόλια. Στερεώνουμε στην μια άκρη το έντερο και αρχίζουμε και τυλίγουμε το έντερο πρώτα σε μήκος και στη συνέχεια στο πλάτος  μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα κοκορετσάκια.


Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε σε ρηχό ταψάκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

2 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Εύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία!

Sophia Zafir είπε...

Αντιγόνη μου αγαπημένη επίσης! Ό,τι επιθυμείς! Υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευημερία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...