WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Αραβική πίτα

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Αραβική πίτα

Μια εύκολη συνταγή για πίτες.που υπήρχε μέσα στις συνταγές για τον αρτοπαρασκευαστή μου αλλά όσες φορές την έφτιαξα εκεί δεν με ικανοποιούσε το φούσκωμά της. Έτσι τη μετέφερα στο μίξερ με την ανάλογη προσαρμογή για το φούσκωμα της μαγιάς. Και η πίτα βγαίνει πιο ανάλαφρη και αφράτη.

Υλικά


Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. ζάχαρη
25 γρ. νωπή μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1,5-2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ένα φλιτζάνι νερό που το έχουμε ζεστάνει λίγιο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα το μίγμα σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει η μαγιά. 


Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μίγμα της μαγιάς, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μισό από το δεύτερο φλιτζάνι νερό.

 Τοποθετούμε τους αναδευτήρες της ζύμης και ζυμώνουμε για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική μπαλίτσα, να κολλάει λίγο στα δάχτυλα  και να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του κάδου. Ισως να μη χρειαστεί όλο το νερό.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα..

Ζυμώνουμε ελαφρά και κόβουμε κομμάτια της ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
Με τον χοντρό πλάστη τα ανοίγουμε σε λεπτούς δίσκους αφού τα αλευρώσουμε λίγο για να μην κολλάνε..

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τον κάθε δίσκο πίτας. Μόλις κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια τον γυρνάμε και από την άλλη μεριά. Δεν θέλει πάνω από μερικά λεπτά. 


Βγάζουμε και οι πίτες μας είναι έτοιμες είτε να δεχθούν σουβλάκι, είτε να γίνουν σάντουιτς είτε να συνοδέψουν φαλάφελ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...