WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Τορτελίνια γεμιστά με τυρί και αυγό με σάλτσα μανιταριών

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Τορτελίνια γεμιστά με τυρί και αυγό με σάλτσα μανιταριών



Αν και φτιάχνω  τορτελίνια σπιτικά που πραγματικά δεν έχουν σχέση με τα έτοιμα (επιφυλάσσομαι για τη συνταγή), για χάρη χρόνου χρησιμοποιώ και έτοιμα που απλά θέλουν βράσιμο. Αγαπημένο φαγητό των παιδιών μου είτε σε σάλτσα τυριών είτε σε σάλτσα μανιταριών έχει συχνά πυκνά την τιμητική του στο σπίτι μας.


Υλικά



500 γρ. τορτελίνια γεμιστά με τυρί και αυγό (δύο συσκευασίες)
200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
μισό ματσάκι ψιλοκομμένοςμαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει



Εκτέλεση

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, Προσθέτουμε 2 κ.σ. αλάτι και μια κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια. Ανακατεύουμε μερικές φορές και σε 10 περίπου λεπτά είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες,

Όσο βράζουν τα τορτελίνια, ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και  σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε σιγά σιγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η σάλτσα και να λιώσει εντελώς το τυρί.

Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα  τορτελίνια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...