WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Πασχαλινή Σαλάτα!

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Πασχαλινή Σαλάτα!

Μια δροσερή, πολύχρωμη σαλάτα στο πασχαλινό τραπέζι είναι απαραίτητη και για να δώσει εορταστικό χρώμα στο τραπέζι αλλά και για να φέρει την ισορροπία στην κατανάλωση κρεάτων που συνήθως λαμβάνει χώρα την ημέρα του Πάσχα.

Υλικά

1 μαρούλι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 τοματίνια
1 αγγούρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 αγγουράκια τουρσί
λίγη κάππαρη
μισό ματσάκι άνηθος
3 αυγά βρασμένα
αλάτι
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του μαρουλιού. Κάποτε τα ψιλόκοβα, η σαλάτα φαινόταν πράγματι πιο εντυπωσιακή. Για να κρατήσω όμως τα θρεπτικά στοιχεία του μαρουλιού πλέον κόβω σε πιο χοντρά κομμάτια είτε με το μαχαίρι είτε με το χέρι. Βάζουμε σε μπολ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μικρές ροδέλλες και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και το αγγούρι αφού αφαιρέσουμε το μαλακό μέρος (που σε άλλες εποχές θα περιείχε τα σπόρια)το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
Κόβουμε και την πιπεριά καθώς και τα αγγουράκια τουρσί σε μικρά κομμάτια και μαζί με την κάπαρη τα προσθέτουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν.
Αλατίζουμε.
Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι στο σέικερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια καλά τη σαλάτα.
Στολίζουμε με τα αυγά κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...