WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μπισκότα βρώμης

Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Μπισκότα βρώμης


Μπισκότα γευστικά, υγιεινά και νηστίσιμα και το κυριότερο γρήγορα και εύκολα. Συνοδεύουν τον καφέ μας, το γάλα ή το τσάι μας.



Υλικά



2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κοφτό σόδα
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (ή πορτοκάλι, αλλά δεν είχα)
το ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι, την σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα του λεμονιού.

Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά και προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι.

Εξακολουθούμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ή δύο ταψάκια.
Με ένα κουτάλι μικρό αραδιάζουμε αραιά μπουκιές ζύμης.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.


Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά για να γίνουν τραγανά τα μπισκοτάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...