Αυτή την συνταγή μου την έδωσε η κουμπάρα μου η Πόπη η οποία επέμενε να την κάνω γιατί είναι πάρα πολύ ωραία। Εγώ είχα κάποιους ενδοιασμούς γιατί στην οικογένειά μου δεν αρέσει ιδιαίτερα το σπανάκι. Τελικά την δοκίμασα και είδα ότι είχε δίκιο. Είναι ένας καλός τρόπος να παρουσιάσουμε το σπανάκι σε αυτούς που δεν το συμπαθούν και να τους κάνουμε να το αγαπήσουν.
Υλικά
• 1 πακέτο λαζάνια
• 1 λίτρο γάλα
• 500 γραμμάρια φέτα
• 5 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 1/2 κούπα λάδι
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 4 πράσα ψιλοκομμένα
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
• Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα πράσα τα κρεμμύδια και το σπανάκι. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον άνηθο. Όταν μαραθούν ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την φέτα και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε λίγη φέτα για το τέλος. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε μια σειρά από τα άβραστα λαζάνια. Από πάνω βάζουμε μία στρώση από το ζουμερό υλικό μας. Επαναλαμβάνουμε όσες στρώσεις θέλουμε και στο τέλος ρίχνουμε κομματάκια φέτας και φρέσκιας ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!
• 1 πακέτο λαζάνια
• 1 λίτρο γάλα
• 500 γραμμάρια φέτα
• 5 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 1/2 κούπα λάδι
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 4 πράσα ψιλοκομμένα
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
• Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα πράσα τα κρεμμύδια και το σπανάκι. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον άνηθο. Όταν μαραθούν ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την φέτα και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε λίγη φέτα για το τέλος. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε μια σειρά από τα άβραστα λαζάνια. Από πάνω βάζουμε μία στρώση από το ζουμερό υλικό μας. Επαναλαμβάνουμε όσες στρώσεις θέλουμε και στο τέλος ρίχνουμε κομματάκια φέτας και φρέσκιας ντομάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!
7 σχόλια:
Θεανω μου καλημερα πολυ ωραιο και νοστιμο φαινετε μου εδωσες ιδεα για σημερα γιατι οπως και να το κανουμε ειναι ενας πονοκεφαλος τι θα μαγειρεψουμε καθε μερα.Καλημερα σε ολους.
πραγματικα εγω που δεν τροω τετοια ......ξετρελαθηκα!!!!!!!
Aααα, θα σας μαλώσω που δεν σας αρέσει το σπανάκι!
Και για τιμωρία, θα πάρω φεύγοντας μαζί μου και ΟΛΟ το ταψί με τα λαζάνια!
Υπέροχο Θεανώ μου, γεια στα χέρια σου!
Φιλιά!
Ελενα πες τα και εγώ τα ίδια λέω. Το ποιό υγιεινό! Καλή σου εβδομάδα.
Καλημέρα Θεανώ, μου αρέσει πολύ η πρότασή σου. Θα τη δοκιμάσω προσεχώς.
Πω πω Θεανώ μου, πεντανόστιμο φαίνεται!!!
Σκέφτομαι να κάνω τραπέζι σε καλούς φίλους το Σάββατο, και μου φαίνεται πολύ καλό σαν ορεκτικό, έ; τι λες;
Καλό βράδυ σου εύχομαι!
Helengr στο συστίνω ανεπιφύλακτα. Φιλάκια. Καλό σου βράδυ.
Ροδούλα νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα για ορεκτικό. Φιλάκια Καλό σου βράδυ!
Δημοσίευση σχολίου