Η μαγειρική από μια άχαρη καθημερινή αγγαρεία μπορεί να μετουσιωθεί σε τρυφερή μύηση, σε επικοινωνία, σε φιλοξενία, σε προσφορά. Μπορούμε όλοι να γίνουμε «Θεοί των μικρών πραγμάτων» (στις κουζίνες μας και όχι μόνο) κατά Αρουντάτι Ρόι. Αυτό το ταξίδι στις γεύσεις, στις μυρωδιές και στα χρώματα δεν θέλαμε να το κάνουμε μόνες. Σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί.
Τρίτη 14 Ιουνίου 2011
Εκμέκ Κανταϊφι
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 500 γρ।
½ πακέτο βιτάμ
¼ καρύδι χοντροκομμένο
Για το σιρόπι
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
το χυμό ½ λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα
2 φακελάκια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
Για την σαντιγί
1 κουτί κρέμα μόρφατ ή 250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί। Κόβουμε το καρύδι και το ρίχνουμε από πάνω। Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι και το περιχύνουμε। Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά। Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει। Το ρίχνουμε στο ταψί όταν είναι και τα δύο χλιαρά. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει στο φάκελο। Χτυπάμε την σαντιγί με την άχνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο। Καλύπτουμε το κανταΐφι μας αφού έχει κρυώσει με την κρέμα ζαχαροπλαστικής। Από πάνω γαρνίρουμε με την σαντιγί και τέλος με κομματάκια γλυκό νεράντζι। Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από λίγη ώρα είναι έτοιμο। ΄Οποιος έχει την δυνατότητα να το απολαύσει σε ένα μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα θα είναι ότι καλύτερο!
Καλή Επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
14 σχόλια:
Πολυ ωραιο το εκμεκ αλλα και το φοντο ακομα καλυτερο.Καλημερα σε ολους.
Aχ τι μου κάνεις τώρα βρε Θεανώ μου ??? τι μου κάνεις τώρα??
τι να πρωτοθαυμάσω το εκμέκ που το λατρεύω ή την υπέροχη θέα ??? που είναι καλέ αυτό το όνειρο και δεν μας το λες ???
καλοφάγωτο !!!
φιλια πολλά πολλά
Καταπληκτικό γλυκό και στιγμιότυπο!!!! Φανταστική ανάρτηση Θεανώ :)
Φιλιά
Καλό βράδυ
Υπέροχα και τα δύο, θέα και γλυκάκι!!
Τυχερός όποιος απολαμβάνει το γλυκάκι σου θαυμάζοντας την υπέροχη θέα!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Πω, πω!!! Διακοπές με εκμέκ! ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!
Καλό καλοκαίρι σε όλους μας!
Καταπληκτική φωτογραφία!!! Κομματάκι μπορώ να έχω, παρακαλώ;
Ροδάνθη καλό Σ/Κ μετά από την μεγάλη νεροποντή που είχατε!
Maria B. Το γλυκό το απολαύσαμε στο Μπατσί της Ανδρου. Εκεί είναι και η φωτογραφία. Σου εύχομαι καλό Σ/Κ.
gvarvaki, ευχαριστώ πολύ σου εύχομαι καλό Σ/Κ.
Ελενα ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι να περάσεις το Σ/Κ καλά σε οποιαδήποτε παραλία. Πολλά Φιλιά.
Ροδούλα ευχαριστώ πολύ. Επίσης σου εύχομαι καλό Σ/Κ και καλό καλοκαίρι.
Helengr, ευχαριστώ πολύ. Σου εύχομαι καλό Σ/Κ και θα σου φυλάξω κομμάτι από το επόμενο που θα κάνω. Πολλά φιλιά.
ονειρεμενο γλυκο, δεν θυμαμαι ποσο καιρο εχω να το φαω!δεν το εχω φτιαξει ποτε γιατι το θεωρω δυσκολο...αλλα νομιζω με επεισες με την συνταγη σου!
Ειρήνη καλημέρα. Και εγώ το θεωρούσα δύσκολο γλυκό. Μέχρι που το έκανα. Πραγματικά δοκίμασέ το είναι εύκολο.
Δημοσίευση σχολίου