Υλικά
1 κιλό κιμά
1/2 φρατζόλας ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό
1/2 κούπα λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα φρέσκια λιωμένη
3 κουταλιές ούζο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά βασιλικό ξερό
2 κουταλιές δυόσμο
2 κουταλιές μαϊντανό ξερό ή 1 μικρό ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το σφίγγουμε να φύγουν τα νερά। Το βάζουμε σε μία λεκανίτσα μαζί με τον κιμά। Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν। Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε १२ ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι। Για όσους αποφεύγουν τα τηγανητά μπορούμε να τα βάλουμε σε λαδωμένο ταψί και να τα ψήσουμε στο γκριλ। Γίνονται εξίσου ωραία.
1 κιλό κιμά
1/2 φρατζόλας ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό
1/2 κούπα λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα φρέσκια λιωμένη
3 κουταλιές ούζο
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά βασιλικό ξερό
2 κουταλιές δυόσμο
2 κουταλιές μαϊντανό ξερό ή 1 μικρό ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το σφίγγουμε να φύγουν τα νερά। Το βάζουμε σε μία λεκανίτσα μαζί με τον κιμά। Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν। Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε १२ ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι। Για όσους αποφεύγουν τα τηγανητά μπορούμε να τα βάλουμε σε λαδωμένο ταψί και να τα ψήσουμε στο γκριλ। Γίνονται εξίσου ωραία.
Καλή Επιτυχία!
4 σχόλια:
Θεανω μου καλημερα ομολογω οτι στα κεφτεδακια δεν εχω βαλει ουζο εγω συνηθως βαζω κρασι αλλα θα το δοκιμασω και θα σου πω.
Καλημέρα και καλό μήνα, Θεανώ, με τα μυρωδάτα κεφτεδάκια σου. Μοιάζουν υπέροχα και θα δοκιμαστούν προσεχώς.
Καλό μήνα...υπέροχα τα κεφτεδάκια τα σημειώνω για τα προσεχώς...
μμμμ οντως μυρωδατα φαινοντε πως θα ειναι!!
Δημοσίευση σχολίου