WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Κόκορας κοκκινιστός με γέμιση και μακαρόνια

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κόκορας κοκκινιστός με γέμιση και μακαρόνια

Καλημέρα  σε  όλους  και όλες, (και  όταν  λέμε  όλους  εννοούμε  όλους). Σήμερα  είπα  να  βάλω  ένα Ανδριώτικο κυριακάτικο  φαγητό , θα μου πείτε  μόνο  την  Κυριακή  το  φτιάχνεις; Οχι  αλλά  θεωρείτε  πιο  γιορτινό  μια  και  είναι  τρία  σε  ένα .
Την  γέμιση  την  έχουμε  ξαναδείξει  στο  πασχαλινό  μενού , Ανδριώτικος  λαμπριάτης  ή  Ανδριώτικη  γέμιση , είναι  με  τα  ίδια  υλικά  αλλά  την  κάνουμε  και  με  κόκορα ή  κοτόπουλο  κοκκινιστό . Τα  τυριά  που  χρησιμοποιούμε  είναι  συνήθως  ντόπια  αλλά  επειδή  είναι  λίγο  δύσκολο  να  τα  βρείτε στην Αθήνα  ή  οπουδήποτε  αλλού  βάζω  αυτά  που  εύκολα  βρίσκεται  στο  σούπερ  μάρκετ.




ΥΛΙΚΑ
1  κόκορας (μεγαλούτσικος) ή  ένα  νωπό  κοτόπουλο
3-4  φρέσκες  ντομάτες
1 μεγάλο  κρεμμύδι
1-2  σκελίδες  σκόρδο
1 φραντζόλα  μπαγιάτικο  ψωμί
1/2  κιλό  ρεγγάτο  τριμμένο
1/4  ανθότυρο
1  ματσάκι  φρέσκα  κρεμμυδάκια
8  αυγά
λίγο  δυόσμο
λίγο  άνηθο
αλατοπίπερο , λίγο  γάλα(1 φλ.καφέ)



Κόβουμε  τον  κόκορα  σε  μερίδες το  πλένουμε  καλά  και  το  περνάμε   απ΄ το  τηγάνι  με  ελάχιστο  λάδι  για  να  σφίξει  λίγο.

Στη  συνέχεια  κάνουμε  το  ίδιο  με  το  κρεμμύδι  και  το  σκόρδο  και  το  αδειάζουμε  στην  κατσαρόλα  που  έχουμε  τον  κόκορα. Βάζουμε  και  τις  ντομάτες  τριμμένες 
τα  μπαχαρικά  του  λίγο  νεράκι  και   το  βάζουμε  στο  χαμηλό να  σιγοβράζει  μέχρι  να  ετοιμάσουμε  την  γέμιση.Αν  και  μπορούμε  ήδη  να  έχουμε  κάνει  την  προετοιμασία .
Σ΄ ένα  μεγάλο  μπόλ  βάζουμε  το  ψωμί  που  έχουμε  αφαιρέσει  όλη  την  κόρα  και  κόβουμε  την  ψίχα  σε  μικρά  κομματάκια. Στη  συνέχεια  σοτάρουμε  το  φρέσκο  κρεμμύδι  στο  τηγάνι  ελαφρά  με  λίγο  λάδι  και  το  αδειάζουμε  πάνω  στο  ψωμί , προσθέτουμε  τα  τυριά , τ΄αυγά, το  δυόσμο  και  τον άνηθο, το  γάλα  και  ανακατεύουμε  πολύ  καλά  να  ενωθούν  όλα  τα  υλικά  μαζί   τέλος  βάζουμε  αλατοπίπερο, προσέχοντας  το  αλάτι  λόγο  των  τυριών.


Στη  συνέχεια  βάζουμε  το  μείγμα  σε  σακούλα  τροφίμων ( το  μεγάλο  μέγεθος ), την  οποία  έχουμε  πλύνει  καλά  και  την  έχουμε  ανοίξει  απο  την  μια  πλευρά, ώστε  να  φτιάξουμε  ένα  ωραιότατο  ρολό.

Στη  ποσότητα  που  ανέφερα  φτιάχνουμε  συνήθως  δύο  ρολά. Τέλος  τα  τοποθετούμε  πάνω  απο  τον  κόκορα  και  τ΄αφήνουμε  να  σιγοβράσουν . Η γέμιση  πρέπει  να  πήξει  καλά  και  αφαιρούμε  τη  σακούλα  αφού  το  βγάλουμε  απο  την  κατσαρόλα . Παράλληλα  έχουμε  βράσει  και  τα  μακαρόνια.

22 σχόλια:

eleni είπε...

ΤΟ.. πιάτο!
Τέλειοοοοο!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά Ροδάνθη!!!

tanyadmin είπε...

Απλά Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!!!!!! μια μερίδα παρακαλωωωωωωωω...;)))))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το πιο εντυπωσιακό ήταν η γέμιση!!
Υπέροχο πιάτο Ροδάνθη μου, κι αν εχουμε και χωριάτικο κόκορα, ποιος στη χάρη μας!
Φιλάκια!

Ροδανθη είπε...

Να είσαι καλά Ελένη μου σ΄ευχαριστώ,καλή εβδομάδα να έχεις φιλιά!!!!!

Ροδανθη είπε...

Γειά σου Τάνια μου,μια μερίδα μόνο όσες θέλεις να είσαι καλά καλή εβδομάδα να έχεις!!!!

Ροδανθη είπε...

Άστα Έλενα άμα είναι και αλανιάρης ο κόκορας ακόμα πιο νόστιμος χαχαχα!!!Να είσαι καλά κοπέλα μου φιλιά!!!!

para-kelsoscooks είπε...

Εξωσωματική η γέμιση. χα χα χα. Μας ξεγέλασες. Περίμενα να δω ολόκληρο τον κόκορα και την γέμιση στην κοιλιά του. Πάντως όπως και να είναι η γέμιση, η αμαρτία και η απόλαυση πάνε πακέτο.Φιλιά.

Ροδανθη είπε...

Χαχαχα σας την έσκασα κι έτσι είναι πάρα πολύ ωραία!!!Να είσαι καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπερα ροδανθη μου. Καταφερες να με κανεις παλι να πειναω....... Τελειο το φαγακι σου........ Μαρουλιτσα.

Μarion, είπε...

Κι εγώ νόμιζα πως γέμιζες τον κόκορα ..Πολύ ωραία δεν την ήξερα αυτή τη συνταγή για τον κόκορα.
Σίγουρα η γέμιση είναι πεντανόστιμη
Η μακαρονάδα τέλεια με την σάλτσά.

Φιλιά :)

Ροδανθη είπε...

Καλημέρα Μαρουλίτσα μου φαγάκι σπέσιαλ έτσι!!!!!Χρόνια πολλά να χαίρεσαι τα αστέρια σου να είναι γερά κι ευτυχισμένα,φιλιά πολλά!!!!


Καλημέρα Marion τελικά πολύ το νόμιζαν αυτό αλλά σας την έσκασα η γέμιση είναι χώρια,οχι οτι δεν μπορούμε να την βάλουμε και μέσα αλλά αυτό το κάνουμε όταν είναι στο φούρνο.Να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!!

Ερμιόνη είπε...

Τι απίθανο φαγητό είναι αυτό Ροδάνθη μου!
Η γέμιση με συγκλόνισε! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο πιάτο!
Φιλιά!

Ροδανθη είπε...

Όντως Ερμιόνη μου είναι πάρα πολύ καλό μια δοκιμή θα σε πείσει,φιλιά καλό μεσημέρι!!!!

Penelope είπε...

Όντως μας ξεγέλεσες με τον "γεμιστό" σου κόκκορα Ροδάνθη μου :-))
Και κοίταζα τα κομμάτια του στην πρώτη φωτογραφία και έλεγα...καλά πως θα τον γεμίσει;

Πραγματικά διαφορετική εκδοχή :-))
καλή μου.

kiki είπε...

Εγώ εκτός από τον κόκορα, πάω να πάρω ένα κριτσίνι φράουλα!

Ροδανθη είπε...

Γειά σου καλή μου Πηνελόπη έέεετσι να κάνουμε και κανένα κολπάκι καμιά φορά.Να είσαι καλά φιλιά!!!!!!


Να σου πώ Κική μου κόκορας και κριτσίνι είναι ό,τι πρέπει μαζί γιατί οχι!!!!!!Σ΄ευχαριστώ να είσαι καλά.

dhmhtra είπε...

Αν υπάρχει κόκορας ...όπως και να τον μαγειρέψουμε καλός θα γίνει!
Φιλιά

Eleni είπε...

Ροδάνθη μου καταπληκτικός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ροδανθη είπε...

Όπως τα λές Δήμητρα κόκορας να είναι κι έχουμε πολλούς τρόπους να τον φτιάξουμε,να είσαι καλά φιλιά!!!


Καλώς την Ελένη καλό δεν είναι!!!!Φιλιά να είσαι καλά!!!

ELENA S είπε...

Πραγματικά το φαγητό σου είναι ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι...ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!Φιλιά!!!

Helen Gr είπε...

Καλησπέρα, Ροδάνθη μου.
Εξαιρετικό το παραδοσιακό σου πιάτο, μαγειρεμένο με πολύ επιμέλεια! Μπράβο!
Αυτή η γέμιση πρέπει να είναι φοβερή! Έμεινε μεζεδάκι για δοκιμή;

Φιλάκια, καλό βράδυ!

Ροδανθη είπε...

Όντως Έλενα πιάτο για καλοφαγάδες χαχαχα!!!Καλό σου βράδυ!!!!


Καλησπέρα Ελένη μου όντως η γέμιση είναι τέλεια και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία για να φτιαχτεί.Μεζεδάκι τώρα χμμμμ!!!Δεν θα το ΄λεγα λίγο γρηγορότερα να το είχες πεί κάτι θα γινόταν,φιλιά καλό βράδυ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...