Μια και μπαίνουμε στην εβδομάδα της νηστείας είπα κι εγώ να κάνω κάτι ανάλογο. Ο μπαμπάς μας πριν φύγει είχε φροντίσει να μας αφήσει ένα πολύ εκλεκτό μεζέ πιασμένο από τα χεράκια του (είπαμε ως δεινός ψαράς). Δεν είναι άλλο από καλαμάρια, οπότε βρήκα την ευκαιρία να φτιάξω ένα απλό αλλά ωραιότατο φαγητό , το οποίο βέβαια δεν έχει ακόμα την δυνατότητα να το απολαύσει ο μπέμπης ( πολλά ζητάω έτσι!!!).
Πάμε να δούμε τα υλικά.
ΥΛΙΚΑ
3 μεσαία καλαμάρια (αυτά είχα εγώ)
2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ντοματάκια
αλατοπίπερο
1/2 κιλό κοφτό μακαρόνι
1 φλ. τσαγιού λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες στη συνέχεια κόβουμε και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί στο λάδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι και τα καλαμάρια αλλάξουν χρώμα βάζουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.
Τέλος βάζουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το μακαρονάκι. Προσέχουμε να έχει λίγο ζουμί μέσα για να βράσει το μακαρονάκι.
5 σχόλια:
Γεια στα χέρια σου Ροδάνθη! Καλοφάγωτο. Εγώ όμως θα περάσω να κεραστώ άλλη μέρα (με άλλο έδεσμα)!!!!! Καλή εβδομάδα!
Φαγητό ιδανικό για νηστεία...και όχι μόνο!!
Ό,τι πρέπει για τη νηστεία! Κλασικό κι αγαπημένο! Γεια στα χέρια σου!!!
Πολύ αγαπημένο φαγάκι! Και με τέτοιο εκλεκτό μεζέ θα είναι νοστιμότατο!
καλημερα φιλη μου!
σουπια με μακαρονακι προτιμω!
καλη εβδομαδα! φιλακια πολλα!
Δημοσίευση σχολίου