Ένα φαγητό που συνδυάζει υγιεινά λαχανικά και αμαρτωλές γεύσεις. Θυμίζει σουφλέ μακαρονιού, χωρίς όμως ζυμαρικό, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν αγαπητό στα παιδιά και σε όλους όσοι γενικά δεν είναι φίλοι του κουνουπιδιού και του μπρόκολου. Αν μάλιστα του βάλεις και light υλικά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και "διαιτητικό", όχι όμως η συγκεκριμένη εκδοχή!!!
Υλικά
μισό κουνουπίδι
2 μικρά μπρόκολα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες ζαμπον κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί ρεγκάτο
λίγη φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
50 γρ. βιτάμ
1 φλιτζάνι γάλα
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι (200 γρ).
4 αυγά
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το κουνουπίδι και το χωρίζουμε στα μπουκετάκια τους\.
Σε δυο κατσαρόλες με βραστό αλατισμένο νερό, βάζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο λάδι
Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον και τα σωτάρουμε για δύο τρία λεπτά (όχι παραπάνω)
Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα, προσθέτοντας και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Δεν βάζουμε αλάτι γιατί αφ΄ενός τα λαχανικά έβρασαν σε αλατισμένο νερό, αφ'ετέρου και το τυρί και τα αλλαντικά περιέχουν αλάτι.
Περιχύνουμε το πυρέξ και τοποθετούμε επάνω το βιτάμ κομμένο σε λεπτές φέτες
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να πάρει χρώμα)
Και σερβίρουμε
Υλικά
μισό κουνουπίδι
2 μικρά μπρόκολα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες ζαμπον κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί ρεγκάτο
λίγη φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
50 γρ. βιτάμ
1 φλιτζάνι γάλα
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι (200 γρ).
4 αυγά
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το κουνουπίδι και το χωρίζουμε στα μπουκετάκια τους\.
Σε δυο κατσαρόλες με βραστό αλατισμένο νερό, βάζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο λάδι
Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον και τα σωτάρουμε για δύο τρία λεπτά (όχι παραπάνω)
Λσδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με τριμμένη φριγανιά τον πάτο και τα πλαϊνά .
Τοποθετούμε εναλλάξ τα μπουκέτα κουνουπιδιού και μπρόκολου, περιχύνουμε με το σωταρισμένο κρεμμύδι-μπέικον-ζαμπόν
Καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα, προσθέτοντας και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Δεν βάζουμε αλάτι γιατί αφ΄ενός τα λαχανικά έβρασαν σε αλατισμένο νερό, αφ'ετέρου και το τυρί και τα αλλαντικά περιέχουν αλάτι.
Περιχύνουμε το πυρέξ και τοποθετούμε επάνω το βιτάμ κομμένο σε λεπτές φέτες
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να πάρει χρώμα)
Και σερβίρουμε
7 σχόλια:
Ενώ δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το ογκρατέν, η δική σου εκδοχή νομίζω ότι θα είναι πολύ νόστιμη !!!!
καλημερα φιλη!
φαινεται εξαισιο!
καλο σκ!
φιλακια πολλα!
Σοφία μου έγραψες πάλι τέλειο και με αγαπημένα υλικά.
Να είσαι καλά φιλιά πολλά!!!!
Καλές Γιορτές!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Λατρεύω τα λαχανικά ογκρατέν και το συγκεκριμένο πιάτο είναι ό,τι πρέπει για γιορτινό τραπέζι!
Σοφία μου, εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να περάσεις υπέροχα και να απολαύσεις στιγμές ευτυχίας κοντά στους αγαπημένους σου!
Πολλά πολλά φιλιά!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
Ενδιαφέρουσα Σόφη!
Καλή χρονιά να έχεις!
Δημοσίευση σχολίου