Χρόνια πολλά για την ημέρα!
Έψαχνα στο μπλογκ να βρω τη συνταγή της σκορδαλιάς που πάει με τον μπακαλιάρο μα στάθηκε αδύνατο. Ή εκ παραδρομής την έσβησα ή δεν την ανέβασα ποτέ. Σε κάθε περίπτωση διαπίστωσα ότι εν έτει 2016, η συνταγή αυτή λείπει. Οι φωτογραφίες της όμως υπάρχουν αν και δεν είναι οι καλύτερες ομολογώ. Άρα εσπευσμένα πρέπει να διορθώσω.
Η σκορδαλιά που προτείνω έχει προσαρμοσθεί στις γεύσεις της οικογένειάς μου, δηλαδή ελαφριά, 1 το πολύ 2 σκελίδες σκόρδου (ίσα που έλεγε η γιαγιά μου που την αρωματίζεις αλλά σκορδαλιά δεν φτιάχνεις), επιλογή ψίχας ψωμιού και καρυδιών και ποτέ πατάτας όταν πρόκειται να συνοδέψω τον πατροπαράδοτο τηγανιτό μπακαλιάρο.
Υλικά
Μισή φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 φλιτζάνι καρύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί και αφαιρούμε την κόρα.
Στίβουμε την ψίχα και την βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να δέσουν τα αρώματα.
Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Εκτός από μπακαλιάρο, συνοδεύει υπέροχα τηγανιτές μελιτζάνες, τηγανιτά κολοκύθια, παντζάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου