Μετά από πολύ καιρό αποχής (και ταλαιπωρίας) επανέρχομαι με μια ενδιαφέρουσα και αρκετά εύκολη παραλλαγή τοματοκεφτέδων για την περίοδο της νηστείας που διανύουμε. Τοματοκροκέτες θα έπρεπε να τους ονομάσω αν θα ήθελα να είμαι ακριβής αφού δεν φτάνω στο σημείο να ζυμώσω όπως για παράδειγμα με τους κανονικούς κεφτέδες ή με τους ρεβυθοκεφτέδες.
Υλικά
2 μεγάλες τομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό ματσάκι μαϊντανό
μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6-7 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κυβάκια, τις βάζουμε σε μπολ και αφαιρούμε τα υγρά που έχουν βγάλει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σε τηγάνι καίμε το λάδι και με το κουτάλι ρίχνουμε μίγμα όσο μια κουταλιά. Όχι πάνω από 5-6 τη φορά προκειμένου να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία και απορροφήσουν λάδι.
Μόλις πάρουν χρώμα γυρνάμε τους τοματοκεφτέδες με μασιά ή με δύο πηρούνια και από την άλλη πλευρά. Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε ζεστούς.
Καλή όρεξη!
5 σχόλια:
Είναι υπέροχοι και μου τρέχουν τα σάλια Σοφούλα μου!!!Καλοφάγωτοι!!!
Γεια σου Σοφία μου, όντως το παραμελήσαμε το καημένο. Οι τοματοκεφτέδες σου θα πρέπει να είναι τέλειοι θα τα φτιάξω και θα σου πω. Φιλιά πολλά και ελπίζω να καταφέρω να βάλω κι εγώ τίποτα.
Μπορεί να είμαστε στην Άνοιξη, όμως μοσχομύρισε καλοκαιράκι με αυτή την πρόταση!
Σούπερ φαίνονται!
Καλή εβδομάδα! ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Άντε κοριτσάκια! Με ωραία συνταγή ξαναξεκινάτε ;-)
Πεντανόστιμοι φαίνονται !!!!
Μη χάνεστε ...
Δημοσίευση σχολίου