Χρόνια τη φτιάχνει η θεία μου η Νίτσα που είναι και αυτή καταπληκτική μαγείρισσα. Όταν τη δοκίμασα μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε τη κάνω πολύ συχνά. Είναι γρήγορη και εύκολη συνταγή που έχει πάντα επιτυχία. Ό,τι καλύτερο για τα παιδιά.
Υλικά
• 4 αυγά
• 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι λάδι
• 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 4 μεγάλα μήλα
• ½ ποτήρι καρύδι
• ½ ποτήρι σταφίδες
• 3 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ
• ½ κ. γ. αλάτι
• 3 κ. γ. κανέλλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ σιγά σιγά. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια Τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καρύδι, τις σταφίδες, το αλάτι, την κανέλλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία κουτάλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Καλή Επιτυχία!
5 σχόλια:
Αχ Θεανώ μου τι ωραία συνταγή είναι αυτή. Σε τι πειρασμό με βάζεις αφού το ξέρεις ότι έχω αδυναμία στα μηλογλυκά. Όσο προλαβαίνουμε πριν τη Σαρακοστή.
Φιλάκια!!!
Ευχαρίστησε τη θεία Νίτσα εκ μέρους μου.
Θα της το μεταφέρω! Ας απολαύσουμε λοιπόν τις αρτήσιμες συνταγές ακόμη για μερικές μέρες γιατί από Δευτέρα θα ασχοληθούμε με τη νηστεία.
Ευσεβείς πόθοι, πολύ φοβούμαι.
Μπράβο στην θεία Νίτσα για την ωραία συνταγή!
Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα!
Να περάσεις πολύ όμορφα!!
Δημοσίευση σχολίου