WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Λαχανοσαλάτα - Coleslaw

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λαχανοσαλάτα - Coleslaw

Πρέπει να φαίνεται ότι έχω μια αδυναμία στις σαλάτες, σαλάτες όμως που έχουν το απαραίτητο dressing ή έστω λίγη μαγιονέζα, οπότε πάει περίπατο η όποια σκέψη περί υγιεινής διατροφής, αν και διατείνομαι ότι με όποιον τρόπο και αν εισάγεις στη διατροφή σου φρέσκα λαχανικά είναι υγιεινό.
Αμερικανόφερτη η coleslaw (ο όρος σημαίνει πολύ απλά λαχανοσαλάτα από την ολλανδική λέξη koolsla) στη βασική της μορφή περιλαμβάνει μόνο ψιλοκομμένο λάχανο και μαγιονέζα. Άνετα προστίθενται και άλλα υλικά που ταιριάζουν τόσο σε γεύση όσο και σε χρώμα, όπως το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, η πιπεριά. Συνοδεύει ψητά αλλά μπαίνει και σε σάντουιτς ή χοτ ντογκ αντί μαγιονέζας.

Υλικά

Μισό λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα τριμμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μερικά φυλλαράκια σέλερι ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι μαγιονέζα
1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γ. horseradish


Προετοιμασία

Για πιο πικάντικη γεύση τρίβουμε το ψιλοκομμένο λάχανο με αλάτι μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει. Ξεπλένουμε με νερό και το στεγνώνουμε. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το λάχανο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι και τα αναμιγνύουμε.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το horseradish και προσθέτουμε το μίγμα αυτό στη σαλατιέρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευθούν όλα τα υλικά καλά. Τη βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο προκειμένου να δέσουν τα υλικά  και την καταναλώνουμε.

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Από τις πολύ αγαπημέες μου σαλάτες, όπου την πετύχω της δίνω και καταλαβαίνει;-)
Θα δοκιμάσω την συνταγή σου, φαίνεται εύκολη και νόστιμη!!!
Καλό βράδυ!

Σοφία Ζ. είπε...

Ελπίζω να σου αρέσει Έλενα. Τι άλλες παραλλαγές κάνεις; Ενδιαφέρομαι.

Maria B. είπε...

εγω θαυμαζω αυτό που έφτιαξες αλλά δίνω το πιατάκι μου στο Λενάκι μας, οι αναλυσεις, οι δοκιμές κλπ είναι μόνο για εσας τους δύο και ουχί για εμου !!! χιχιιχ!!

φιλια Σοφάκι και καλό σ/κ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...