WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Κοτόπουλο στο Πουγκί

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο στο Πουγκί

Η αγαπημένη μας Ροδάνθη δεν μας αφήνει παραπονεμένες Μας είπε ότι έχει και άλλη συνταγή να μας δώσει και τηρεί την υπόσχεσή της. Η συνταγή που μας δίνει είναι κοτόπουλο στη λαδόκολλα με τυριά και πιπεριές αλλά της αλλάξαμε το όνομα γιατί ο τρόπος παρουσίασης φέρνει σε πουγκί. Η Ροδάνθη μας διαβεβαιώνει ότι όσοι το φάγανε έχουνε ξετρελαθεί, ...τουλάχιστον έτσι της λένε!!! Εμείς σας τη δίνουμε και η κρίση δική σας.

Υλικά
• 1 κοτόπουλο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
• 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι σε κομμάτια
• Λίγο λάδι
• ¼ ποτηράκι κρασί
• Λίγη φρέσκια ρίγανη
• Λίγο θυμάρι
• Αλατοπίπερο
• 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
• ¼ κ. μπέικον (προαιρετικά)
• 1 κουτί μανιτάρια (προαιρετικά)
• Λαδόκολλες και σπάγκο

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες ανάλογα με το πόσες θέλουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Ανάλογα με τις μερίδες που θα κάνουμε βάζουμε και τις ανάλογες λαδόκολλες αφού τις έχουμε κόψει σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε λαδόκολλα μία μερίδα από το κοτόπουλο και τη διπλώνουμε έτσι ώστε να κρατήσει μέσα τα ζουμιά του. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε με ελάχιστο νερό ή και καθόλου για μία ώρα περίπου, σε μέτριο φούρνο. Για να είμαστε σίγουροι ανοίγουμε μία λαδόκολλα και δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί.

Καλή όρεξη από την Ροδάνθη!

8 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευχαριστούμε την Ροδάνθη και εσένα για την υπέροχη συνταγή!
Συνήθως το κάνω έτσι με χοιρινό, αλλά και με κοτόπουλο σούπερ θα γίνεται!
Καλό απόγευμα!

Σοφία Ζ. είπε...

Ροδάνθη ευχαριστούμε! Σε πουγκάκια εγώ κάνω αρνάκι και βάζω μέσα εκτός των άλλων και μικρές πατατούλες - πλήρες γεύμα δηλαδή. Με το κοτόπουλο δεν το είχα σκεφθεί. Το Σ/Κ κάτι θα γίνει. Όταν έρθεις Αθήνα σε περιμένουμε να σε δούμε.

Αγγελικη Ν είπε...

Μια παρόμοια συνταγή με της Ροδάνθης φτιάχνω και εγώ http://lemoncinnamon.blogspot.com/2009/02/blog-post_10.html
Μόνο που δεν κάνω ατομικά πακετάκια. Είναι πολύ καλή πρόταση! Ευχαριστώ!

Σοφία Ζ. είπε...

Αγγελική μου καλημέρα! Μόλις επισκέφθηκα την συνταγή σου. Ωραία εναλλακτική για τα ξεκοκαλισμένα μπουτάκια. Ώστε έχει βγει και συσκευή μαριναρίσματος, πώς δεν το έχω πάρει είδηση!!!

rodanthi είπε...

To idio mporoume na to kanoume kai sti gastra kai na to serviroume sa meze poli kalo ego sti gastra to kano me xoirino se mpoukitses einai to agapimeno tou antra mou.Sofia elpizo kapoia stigmi na kataferoume na vrethoume.

Λίτσα είπε...

Φαίνεται τέλεια συνταγή. Μου τρέχουν τα σάλια..

Θεανώ είπε...

Κορίτσια έχετε απόλυτο δίκιο το δοκίμασα με χοιρινό το Σ/Κ και έγινε πολύ ώραίο. Απλά χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Την επόμενη φορά θα το κάνω στη γάστρα.

rodanthi είπε...

Theano xerome pou oi sintages mou exoun apotelesma ego tora logo nistias mono na ta grafo mporo alla pou tha paei liges meres meinane akoma.Edo simera exoume kalokairini mera xara theou.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...