WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Ο τρύγος και τ΄ αμπέλια μου

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο τρύγος και τ΄ αμπέλια μου





Καλημέρα  και  καλή  εβδομάδα  σε  όλους!!! Είστε  όλοι  καλά;
Εδώ  μας  έχει  τρελάνει  ο  αέρας , νοτιάς  αυτή  τη  φορά χωρίς  κρύο  βέβαια  αλλά  με  δυνατούς  ανέμους.
Σήμερα  η  ανάρτησή  μου  είναι  λίγο  διαφορετική ,ξεφεύγει  από  μαγειρική , πιάτα  και  κατσαρόλες. Aν  και  λίγο  καθυστερημένα , γιατί  μια  το  ένα  μια  το  άλλο   μου  έμεινε  πίσω.
Τον  προηγούμενο  μήνα  κόψαμε  τα  σταφύλια  μας  από  το  αμπέλι  μας  που  έχουμε  φυτέψει  εδώ  στο  σπίτι. Θα  μου  πεις  σιγά  το  σπουδαίο  γεγονός  στην  επαρχία  είσαι  όλο  και  κάτι  θα  υπάρχει  από  τέτοια, είτε  αμπέλια  είναι , είτε  ελιές  ή  κηπευτικά. Ναι  αλλά  το  σπουδαίο  για  μένα  είναι  ότι  τα  φύτεψα  σχεδόν  μόνη  μου  ή  μάλλον  με  την  βοήθεια  του  πατέρα  μου(για  να  πω  την  αλήθεια),αλλά  από  ΄κει  και  μετά  το  έχω  αναλάβει  αποκλειστικά  μόνη  μου. Το  κλάδεμά  του , το  σκάψιμο, το  πότισμα, το  λίπασμα  και  ότι  άλλο  χρειαστεί.

 
 
Βέβαια  υπάρχουν  και  οι  απώλειες, όταν  ξεκίνησα  είχα  φυτέψει  65 ρίζες  και  τώρα  έμεινα  με  52  τ΄ άλλα  ξεράθηκαν (μάτι  μου  τα  έπιασε χαχα!!!).
Αλλά  σίγουρα  είναι  άλλη  αίσθηση  να  ξέρεις  ότι  φτιάχνεις  κάτι  εσύ, ότι  το  ξεκινάς  κάθε  φορά  απ΄ το  μηδέν  και  το  φτάνεις  στην  κατανάλωση.

 
 
Αυτό  που  σας  έλεγα  η  πρώτη  σειρά  πάειιιι!!!!
Δεν  πειράζει  θα  βάλω  άλλα  καινούρια.

 
 
Τι  ωραία  που  είναι  να  τα  βλέπεις  στο  αμπέλι!!!!
 

 
 
Το  κουβάλημα  ήταν  λίγο  το  ζόρι  αλλά  δεν  βαριέσαι  χωρίς  κόπο  τίποτα  δεν  γίνετε...

 
 
Εδώ  τα  έχουμε  απλώσει  στον  ήλιο  περίπου  2-3 μέρες  για  να  γλυκάνουν  περισσότερο...
Αφού  πέρασαν  οι  μέρες  τα  πατήσαμε  να  βγει  όλο  το  ζουμί  τους, δυστυχώς  όμως  δεν  έχω  φωτογραφικό  υλικό  της  διαδικασίας  για  τεχνικούς  λόγους (ή  θα  πατάμε  ή  θα  βγάζουμε  φώτο  όπως  έλεγε  ο  άντρας  μου ),άσε  που  υπήρχε  και  ο  φόβος  μη  μου  έπεφτε  η  μηχανή  μέσα  στα  σταφύλια!!!!
Μόλις  τα  πατήσαμε  τα  σουρώσαμε σ΄ ένα  κουβά  πρώτα  και  μετά  τ΄ αδειάσαμε  μέσα  στο  βαρέλι.
 

 
Εκεί  τ΄ αφήσαμε  40  μέρες  να  'βράσει'  όπως  λέμε  χωρίς  να  κλείσουμε  το  βαρέλι  και  χωρίς  να  του  βάλουμε  τίποτα...αγνό  και  βιολογικό!!!
Μόλις  πέρασαν  οι  40  μέρες  κλείσαμε  το  βαρέλι  και.......στην  υγειά  μας , και  στην  υγειά  σας!!!!
 
 
 
 
 
Ιδού  το  αποτέλεσμα, μη  μου  πείτε  καλό  δεν  είναι;;;;
Από  χρώμα  καλά  τα  πάμε  από  γεύση  θέλει  να  'ψηθεί'  λίγο  ακόμα!!!! Άλλωστε  νωρίς  είναι  ακόμα  όσο  μένει  τόσο  καλύτερο  γίνετε!!!!!


35 σχόλια:

mia maria είπε...

Πολύ όμορφο! Και του χρόνου να είστε καλά! Πράγματι η όλη διαδικασία είναι το κάτι άλλο!

Kitchen Stories είπε...

Τόσο απολαυστική και διαφορετική ανάρτηση!
Χίλια μπράβο για σένα Ροδάνθη μου. Για το δυναμισμό και την εργατικότητά σου.
Και του χρόνου με περισσότερη παραγωγή...:)

Σε φιλώ
Z.

Conna είπε...

Αχ ... τι διαδικασία ... φοβερή !

Καλόπιοτο το κρασάκι σας.

Φιλιά

Penelope είπε...

Καλά άμα δεν είχε αέρηδες στην Άνδρο βρε Ροδάνθη μου, θα έλεγα πως πάει χάλεσε και τούτο το αγαπημένο νησί!

Ωραιότατο χρώμα το κρασάκι σας, αλλά για να "ψηθεί" που λες και εσύ, τα θέλει τα κρύα του. Κι' ακόμη κρύα δεν έχουμε δει νομίζω...

Πολλές καλημέρες και του χρόνου πάλι στο τρύγο με υγεία εύχομαι.

Ερμιόνη είπε...

Πολύ θα ήθελα λίγο από το κρασάκι σου Ροδάνθη μου! Κρίνοντας από το χρώμα και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι σπιτικό, είμαι σίγουρη ότι θα είναι βάλσαμο η κάθε γουλιά!
Μπράβο σου που τα έκανες όλα μόνη σου, όσο κουραστική και αν είναι αυτή η διαδικασία, στο τέλος σε κάνει να νιώθεις πολύ όμορφα και περήφανη για το επίτευγμά σου!
Και του χρόνου με καλό λοιπόν!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

Σοφία είπε...

Ροδάνθη,
καλόπιοτο το κρασάκι σας,
μπρούσκο όπως λέμε στην ΄Ανδρο.
Στείλε μου ένα mail να μου πεις
αν μένεις μόνιμα εκεί και σε
ποιο μέρος. Η φωτογραφία μου
θυμίζει Χώρα...
Σε φιλώ

mm_skg είπε...

Χαρα στο κουραγιο σου Ροδανθη! Τι ικανοποιηση ομως οταν γευεσαι το κρασι που εχει φτιαξεις μονος σου! Υπεροχο χρωμα.
Και του χρονου να'στε γεροι να ξαναφτιαξετε!

Chrisi είπε...

Στην υγειά σας και του χρόνου, απο χρωμα σκίζει και απο γεύση καλό θα είναι φαντάζομαι καλόπιοτο και παντα να το συνοδεύουν ωραίες στιγμές,καλη εβδομάδα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ροδάνθη μου είσαι αστέρι!
Χαλάλι ο κόπος σου, το αποτέλεσμα σε αποζημίωσε και με το παραπάνω!!!
Καλόπιοτο το κρασάκι σας, και του χρόνου με ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή εύχομαι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

Ροδανθη είπε...

Όντως Μαρία μου είναι πολύ ωραία διαδικασία αν και λίγο κουραστική αλλά χαλάλι!!!!
Φιλιά!!!!



Απο το στόμα σου και στου θεού τ΄αυτί Ζαμπία μου αν και κάθε χρονιά είναι και λίγο παραπάνω.
Καλό σου βράδυ!!!!

Ροδανθη είπε...

Ευχαριστώ Κωνσταντίνα μου να είσαι καλά,φιλιά!!!



Γεια σου Πηνελόπη μου όντως το κρασάκι το τραβάει το κρύο και καλό μεζεδάκι είναι ότι πρέπει.Να είσαι καλά καλό βράδυ,φιλιά!!!!

Ροδανθη είπε...

Ερμιόνη μου εμένα γενικά μ΄αρέσει να κάνω αγροτικές εργασίες μ΄αρέσει κάθε τι που θα φτιάξω άσχετα αν είναι καλό ή οχι.Η προσπάθεια μετράει.
Να είσαι καλά καλό σου βράδυ,φιλιά πολλά!!!!



Γεια σου Σοφία όπως το λές μπρούσκο το άτιμο.Θα σου στείλω email να είσαι καλά φιλιά!!!

Helen Gr είπε...

Με γύρισες πολύ πίσω με αυτή σου την ανάρτηση, Ροδάνθη μου, και τη χάρηκα εξαιρετικά!
Μπράβο σου, που το ανέλαβες μόνη σου. Σου αξίζει το κρασί να γίνει νέκταρ! Καλόπιοτο να είναι, όλο σε χαρές να καταναλωθεί.
Φιλάκια.

Ροδανθη είπε...

Όντως Μαρίνα μου δεν φαντάζεσαι τι ωραία αίσθηση που είναι ξέροντας ότι έχεις κάνει κάτι εσύ απο την αρχή.
Να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!




Γεια σου Νέλη μου σ΄ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά αν είμασταν κοντά θα κερνούσα ένα ποτηράκι.
Φιλιά!!!!

Ροδανθη είπε...

Να είσαι καλά Έλενά μου μακάρι να είμασταν κοντά να κερνούσα,κρασάκι,μεζεδάκι και καλή παρέα.Φιλιά!!!!

Ροδανθη είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Ελένη μου να είσαι καλά θέλει βέβαια πολύ κόπο και αγώνα να γίνει αλλά το αποτέλεσμα με αποζημιώνει.
Φιλιά καλό βράδυ!!!

wild rose είπε...

Καλόπιοτο το κρασάκι σας,Ροδάνθη!Κι εμείς κάθε χρόνο φτιάχνουμε κρασί.Ανοίγουμε το βαρέλι στις 3 Νοεμβρίου,ακολουθώντας την παράδοση.
Καλή βδομάδα!

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Τι όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία... εμπειρία που δεν μπορούμε όλοι να ζήσουμε αλλά θαυμάζουμε όσους μπορούν. Στην υγειά σας λοιπόν! Καλή εβδομάδα.

Δημιουργία είπε...

Και του χρόνου με υγεία.Εύχομαι να το πιείτε όλο σε χαρές και γλέντια.

Αναστασία είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση με ξεχωριστή εμπειρία!!

Ροδανθη είπε...

Καλημέρα wild rose σ΄ευχαριστώ να είσαι καλά.Οπότε να υποθέσω οτι δεν το έχετε ανοίξει ακόμα το κρασάκι σας,άντε με το καλό κι εσείς καλόπιοτο.Φιλιά!!!




Να είσαι καλά Δήμητρα,όντως είναι πολύ ωραία εμπειρία αλλά είναι και να το ΄χεις το μεράκι αλλιώς δεν γίνετε τίποτα.
Φιλιά!!!!

Ροδανθη είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Δημιουργία να είσαι καλά κι εμείς αυτό ευχόμαστε πάντα σε χαρές.Καλή σου μέρα!!!




Να είσαι καλά Αναστασία μου καλή σου μέρα φιλιά!!!

Notoula είπε...

Εύχομαι οι 52 ρίζες να γίνουν 152!!!!
Την άλλη φορά να έρθω κι εγώ παρέα???

Ροδανθη είπε...

Να είσαι καλά Notoula κι εγώ το εύχομαι βέβαια θα έχει περισότερη δουλειά αλλά δε βαριέσαι...!!!
Για παρέα θα έρθεις ή για βοήθεια;;;;Όπως και να ΄ναι καλοδεχούμενη,φιλιά!!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Ροδάνθη, με το καλό να ετοιμαστεί το κρασάκι σας, να το απολαύσετε. Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, είναι καλή συντροφιά με ένα ωραίο φαγάκι ή νόστιμα μεζεδάκια. Και του χρόνου να είστε καλά, να έχετε μεγαλύτερη παραγωγή!! Το αμπέλι έχει δουλειά, αλλά κατά την γνώμη μου, είναι από τις πιο ωραίες καλλιέργειες.
Καλή σου ημέρα.

valia είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ Κ ΑΠΟ ΕΔΩ!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ Κ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ Κ Ο ΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ!!!ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΧΘΟΥΣ ΣΟΥ!!!...Κ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΤΑ...ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ!!!

Η ΕΞΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ Ν ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...ΣΕ ΑΝΑΖΟΩΓΟΝΟΥΝ...Κ ΣΕ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ!!!

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΗ ΣΟΔΕΙΑ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ!!!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΚΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΑΝΟΜΑΙ...ΣΟΡΡΥ!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ!!!!!

zoyzoy είπε...

Μπράβο πάντα τέτοια εύχομαι να'χεις καλή σοδειά πάντα και το καλύτερο κρασάκι!
Ξέρω την ταλαιπωρία έχω 5κλίματα και κάθε χρόνο για να πατήσω τα σταφύλια τυραννιέμαι μόνη χωρίς μηχάνημα!

Και του χρόνου καλύτερα εύχομαι!

Φιλιά θαλασσινά και καλόπιοτο το κρασάκι σου!

Ροδανθη είπε...

Να είσαι καλά Ειρήνη μου σ΄ευχαριστώ πολύ,όντως το κρασάκι θέλει καλή παρέα και πεντανόστιμα μαζεδάκια.Καλό σου βράδυ φιλιά!!!




Καλησπέρα Βάλια μου όλα καλά; Χωρίς κόπο δεν απολαμβάνεις τίποτα και όταν το καταφέρεις η χαρά είναι διπλή.Να είσαι καλά γειτόνισσα φιλιά πολλά!!!!

Ροδανθη είπε...

Μετά όμως δεν καμαρώνεις και λες χαλάλι όλοι οι κόποι μου Ζουζού μου;;;Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω πολύ το χαίρομαι μετά.
Να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!

Μarion, είπε...

To ότι είναι από τα χεράκια σας το κρασάκι το κάνει από μόνο του γλυκόπιοτο.
Πολύ μ αρέσει η διαδικασία αυτή.
Και του χρόνου Ροδάνθη.

Φιλιά

margarita είπε...

Χαρα στο κουραγιο σου... Τιποτα ομως δεν συγκρινετε με το αποτέλεσμα!!!
Και του χρονου!!!

Σοφία είπε...

Δεν βλέπω το mail σου για να σου στείλω.
Η μητέρα μου είναι από το Ατένι.
΄Ολες τις παιδικές μου διακοπές τις
έκανα στο Μπατσί, όπου έχω συγγενείς.
Σε φιλώ

Ροδανθη είπε...

Να είσαι καλά Marion σ΄ευχαριστώ πολύ,καλό μεσημέρι φιλιά!!!!




Όπως το λές Μαργαρίτα χαρά στο κουράγιο μου αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει και συνήθως είναι καλό!!!
Φιλιά!!!

Ροδανθη είπε...

Καλά Σοφία δεν το πιστεύω κι εμένα οι ρίζες μου απ΄ το Ατένι είναι σου έστειλα email πιστεύω να έβαλα σωστά την διεύθυνση.Να είσαι καλά θα τα πούμε φιλιά!!!

syros2js είπε...

Εγώ είμαι περισσότερο fan του μούστου (σε μικρή ποσότητα!!!!)
Πάντως είναι υπέροχη αίσθηση να αποδίδει καρπούς αυτό που φροντίζεις ένα χρόνο κ' τελικά, να απολαμβάνεις με αγαπημένα σου πρόσωπα!!!
Καλές σοδειές!!! (Μακριά από το κακό το μάτι!!!)
;-)
Φιλάκια πολλά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...