Πολίτικη λιχουδιά που συνοδεύει ουζάκι ή κρασί. Η μυρωδιά του γαργαλάει τη μύτη όχι μόνο όταν τηγανίζεται αλλά και όταν σερβίρεται.
Υλικά
1/2 κ.. συκώτι μοσχαρίσιο
αλάτι
αλεύρι
2 κρεμμύδια μεγαλα
μαϊντανός
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι και το κόβουμε σε κύβους. Αλατίζουμε ελαφρά και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις τηγανισθούν βάζουμε τα συκωτάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τις οποίες τις μαλάσσουμε με αρκετό αλάτι μέχρι να χάσουν την αψάδα τους και να γυαλίσουν. Ξεπλένουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε μια βαθιά πιατέλα αδειάζουμε τα συκωτάκια, καλύπτουμε με το κρεμμύδι και σερβίρουμε.
Η γιαγιά μου κάλυπτε την πιατέλα με ένα πιάτο προκειμένου να αναμειχθούν τα αρώματα από το συκώτι και το κρεμμύδι και μετά σέρβιρε.
3 σχόλια:
Μου αρέσουν πολύ οι Πολίτικες προτάσεις σου, Σοφία μου!
Περιμένω περισσότερες και πάντα πολύ ενδιαφέρουσες.
Φιλάκια πολλά
Πολύ καλή ιδέα για συκώτι και έχουμε καιρό να το φτιάξουμε! Φιλάκια πολλά!
Χρόνια πολλά Σοφία μου! Καλή χρονιά!
Οι συνταγές που μεταφέρονται από γιαγιά σε εγγονή είναι μοναδικές! Σ ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας! Πολλά φιλάκια
Δημοσίευση σχολίου