WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Πατατοσαλάτα νηστίσιμη

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πατατοσαλάτα νηστίσιμη

Αν και δύσκολα κρατάμε 40 μέρες νηστείας, κάποιες τουλάχιστον μέρες νηστεύουμε. Δύσκολο για τους άντρες της οικογένειας αν και έχουμε εφεύρει φαγητά όπως μακαρόνια με κιμά μελιτζάνας ή κιμά μανιταριών, που κάπως χρυσώνουν το χάπι. Αυτό που εύκολα αποδέχονται όμως είναι οι σαλάτες, για τις οποίες, όπως έχετε καταλάβει, έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Η πατατοσαλάτα δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι την περίοδο της Σαρακοστής. Η παρακάτω παραλλαγή είναι ενδιαφέρουσα γιατί αντί της βραστής πατάτας, χρησιμοποιούμε ψητή, που αλλάζει δραστικά τη γεύση.

Υλικά

5 πατάτες πολύ καλά πλυμένες
2 ντομάτες για σαλάτα
1 μικρό κρεμμύδι
10 ελιές Καλαμών
4 αγγουράκια τουρσί
λίγη κάπαρη
αλάτι
ρίγανη
1 κ.σ. ξύδι
2-3 κ.σ. λάδι (προαιρετικό ανάλογα με το βαθμό νηστείας)

Προετοιμασία

Βάζουμε σε ρηχό ταψί τις πολύ καλά πλυμένες πατάτες με τη φλούδα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και αφού βγάλουμε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις κόβουμε σε φέτες και αυτές. Κόβουμε σε φέτες τα αγγουράκια. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα υλικά που κόψαμε, ρίχνουμε και την κάπαρη το αλάτι, τη ρίγανη το ξύδι και το λάδι, ανακατεύουμε άλλη μια φορά τη σαλάτα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sofia kalispera h Rodanthi eimai ola kala; Episis sti patatosalata mporeis na valis an thes kavouropsixa i astakooures ego vazo kai anamikta laxanika kai otan den einai nistisimi kommatia kotopoulou telio.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σίγουρα η ψητή πατάτα θα κάνει μεγάλη διαφορά!!
Μου άρεσε πολύ η πρότασή σου, θα την δοκιμάσω γιατί και εμείς αγαπάμε τις πατατοσαλάτες!

Maria B. είπε...

Σοφάκι, θα παρω την μεριδα μου γιατί η πρόταση σου είναι σούπερ !!!!

φιλια πολλά και καλό σ/κ

Θεανώ είπε...

Είναι πολύ ωραία ιδέα η ψητή πατάτα δεν το είχα σκεφτεί. Εμείς αγαπάμε πολύ την πατατοσαλάτα και θα την δοκιμάσω οποσδήποτε.

Σοφία Ζ. είπε...

Ροδάνθη μου καλημέρα! Ότι και να βάλεις στη πατατοσαλάτα ονειρεμένο γίνεται. Δεν το έχω σε τίποτε να βάλω και καβουρόψιχα και αστακοουρές μαζί, αλλά και μόνα τους αυτά δεν με χαλάνε.

Σοφία Ζ. είπε...

Έλενα, Μαρία και Θεανώ. Δοκιμάστε την ψητή πατάτα και δεν θα χάσετε, πιστέψτε με.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...