Μια σούπα για τα κρύα του χειμώνα, αχνιστή, ξινούτσικη με ζεστό ψωμί να την συνοδεύει, αγαπημένη. Μας τρέλλανε ο καιρός τις τελευταίες μέρες και επειδή καταπιάστηκα με κοτοσυνταγές, μου περίσσεψε αρκετός ζωμός, τον οποίο και φύλαξα στο ψυγείο. Είπα λοιπόν να κάνω την αγαπημένη σούπα πριν μου γυρίσει ο καιρός.
Υλικά
1,5 λίτρο ζωμός από κοτόπουλο (ήδη αλατισμένος)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ (90 γραμμάρια)
1 αυγό
Το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού
Εκτέλεση
Αν το κοτόπουλο μας έχει λίπος, δεν είναι ανάγκη να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
Φέρνουμε το ζωμό σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει (τουλάχιστον 25-30 λεπτά) έως ότου μαλακώσει πολύ το ρύζι και χυλώσει ελαφρά η σούπα.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με τον αυγοδάρτη έως να ασπρίσει καλά και να πυκνώσει. Προσθέτουμε τον κρόκο και το λεμόνι λίγο λίγο. Με την κουτάλα της σούπας προσθέτουμε ζωμό από την σούπα σιγά σιγά (τουλάχιστον 5 κουταλιές) ώστε να έρθει το αυγολέμονο στην θερμοκρασία της σούπας.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα προκειμένου το αυγολέμονο να πάει παντού.
Σερβίρουμε.
Υλικά
1,5 λίτρο ζωμός από κοτόπουλο (ήδη αλατισμένος)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ (90 γραμμάρια)
1 αυγό
Το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού
Εκτέλεση
Αν το κοτόπουλο μας έχει λίπος, δεν είναι ανάγκη να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
Φέρνουμε το ζωμό σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει (τουλάχιστον 25-30 λεπτά) έως ότου μαλακώσει πολύ το ρύζι και χυλώσει ελαφρά η σούπα.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με τον αυγοδάρτη έως να ασπρίσει καλά και να πυκνώσει. Προσθέτουμε τον κρόκο και το λεμόνι λίγο λίγο. Με την κουτάλα της σούπας προσθέτουμε ζωμό από την σούπα σιγά σιγά (τουλάχιστον 5 κουταλιές) ώστε να έρθει το αυγολέμονο στην θερμοκρασία της σούπας.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα προκειμένου το αυγολέμονο να πάει παντού.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου