Βασικά συστατικά μιας στραπατσάδας τα αυγά, η φέτα και οι ντομάτες και από κει και πέρα ό,τι υλικό έχεις στη διάθεσή σου. Μου θυμίζει καλοκαίρι - ώριμες ντομάτες γαρ, που κάποτε μόνο καλοκαίρι τις συναντούσες - και με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο αλά ελληνικά γεύμα.
Υλικά (για δύο άτομα)
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
2 ντομάτες
1 λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι (αυτό είχα)
4 αυγά
1 σφηνάκι γάλα
100 γραμμάρια φέτα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα. Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο και τρίβουμε τη φέτα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μόλις πάρει χρώμα βάζουμε και την ντομάτα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε στο τηγάνι φροντίζοντας το μίγμα να απλωθεί παντού.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας, πιπερώνουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του δυόσμου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, δεν θέλουμε να αρπάξει το αυγό από κάτω.
Με μια ξύλινη σπάτουλα, ανασηκώνουμε τις άκρες και το κέντρο, προκειμένου να μην κολλήσει και να περνά το άψητο αυγό στο κάτω μέρος.
Μόλις αρχίσει το αυγό να στεγνώνει, σερβίρουμε.
Υλικά (για δύο άτομα)
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
2 ντομάτες
1 λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι (αυτό είχα)
4 αυγά
1 σφηνάκι γάλα
100 γραμμάρια φέτα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα. Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο και τρίβουμε τη φέτα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μόλις πάρει χρώμα βάζουμε και την ντομάτα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε στο τηγάνι φροντίζοντας το μίγμα να απλωθεί παντού.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας, πιπερώνουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του δυόσμου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, δεν θέλουμε να αρπάξει το αυγό από κάτω.
Με μια ξύλινη σπάτουλα, ανασηκώνουμε τις άκρες και το κέντρο, προκειμένου να μην κολλήσει και να περνά το άψητο αυγό στο κάτω μέρος.
Μόλις αρχίσει το αυγό να στεγνώνει, σερβίρουμε.
3 σχόλια:
Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή!
Μου θυμίζει τα καλοκαίρια που η γιαγιά το έφτιαχνε σε ένα τεράστιο τηγάνι για τα 7 εγγόνια που φιλοξενούσε!!!
ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΆ!!!!
Τι μου θύμισες !!!!
Υπέροχο πεντανόστιμο φαγητό !!
Λατρεμένο πιάτο και πολύ καλοκαιρινό!!!!
Καλό απόγευμα
Δημοσίευση σχολίου