Μια ελαφριά, εύγευστη
και πλήρης σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία σούπα. Κατάλληλη και για
δίαιτα και για ελαφριά βραδινά γεύματα. Την συνταγή αυτή την είχα δώσει παλιότερα σε ένα φιλικό μου μουσικό site, το Rockyourlife.gr , το οποίο παρεμπιπτόντως θεωρώ ένα από τα πιο έγκυρα και πλήρη του είδους. Εκτοτε, την κράτησα φυλαγμένη στο "συρτάρι" του pc μου, την ξαναφωτογράφισα κάποια στιγμή ώστε αν την δημοσιεύσω και στο μπλογκ να είναι με "φρέσκιες" φωτογραφίες. Και ήρθε η ώρα της!
Την σούπα αυτή την φτιάχνουμε στο σπίτι μας συχνά πυκνά αρκεί να βρούμε την αγαπημένη μας κόκκινη κολοκύθα, αυτήν ξέρετε που αποτελεί την βασική διακόσμηση στο Halloween, αλλά στην παραμυθοχώρα την μετατρέπει η καλή νεράιδα σε άμαξα για να πάει η Σταχτοπούτα στο χορό να βρει τον πρίγκηπά της. Μόλις όμως χτυπήσει το ρολόι μεσάνυχτα, παίρνει πάλι την μορφή της κολοκύθας. Ενα κομμάτι από αυτήν την κολοκύθα την κάναμε σούπα.
Την σούπα αυτή την φτιάχνουμε στο σπίτι μας συχνά πυκνά αρκεί να βρούμε την αγαπημένη μας κόκκινη κολοκύθα, αυτήν ξέρετε που αποτελεί την βασική διακόσμηση στο Halloween, αλλά στην παραμυθοχώρα την μετατρέπει η καλή νεράιδα σε άμαξα για να πάει η Σταχτοπούτα στο χορό να βρει τον πρίγκηπά της. Μόλις όμως χτυπήσει το ρολόι μεσάνυχτα, παίρνει πάλι την μορφή της κολοκύθας. Ενα κομμάτι από αυτήν την κολοκύθα την κάναμε σούπα.
Υλικά
Ενα κομμάτι κολοκύθας
περίπου 1 κιλού
1 πράσο (το λευκό
μέρος)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 πατάτα
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κουταλιά σούπας
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πάπρικα
Το χυμό ενός
πορτοκαλιού και ενός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού
(ανά πιάτο) κρέμα γάλακτος ή χτυπημένο γιαούρτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την
κολοκύθα από τη φλούδα και τα σπόρια, και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, την πατάτα σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια
πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε
για 3-4 λεπτά με κλειστό το καπάκι ώστε να ιδρώσουν. Σβήνουμε με κρασί,
αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό.
Κατεβάζουμε την ένταση στο 6 (με μέγιστο το 9)
και αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου μισή ώρα με κλειστό καπάκι.
Προσθέτουμε
το χυμό λεμονιού-πορτοκαλιού και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο
μπλέντερ για να το πολτοποιήσουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτο, προσθέτοντας λίγη κρέμα
γάλακτος ή χτυπημένο γιαούρτι.
4 σχόλια:
Πριν μια εβδομάδα που ο καιρός ήταν χάλια, έφτιαξα σούπα με το τελευταίο σακκουλάκι κολοκύθα που είχα στην κατάψυξη. Και έψαχνα στο ίντερνετ συνταγή!
Φαίνεται πολύ λαχταριστή η σουπίτσα σου Σοφία μου, καταγράφεται :)
Καλημέρα Σοφία μου.Πολύ ωραία φαίνεται αν και δεν την έχω φτιάξει ποτέ να σου πω την αλήθεια.Θα την κάνω και θα σου πω.
Φιλάκια πολλά!!!!!
Πεντανόστιμη σίγουρα η σουπίτσα σου Σοφία μου!
Η κολοκύθα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τραπέζια μας γιατί εκτός από πολύ νόστιμη είναι και πολύ υγιεινή!
Λαχταριστή!!
Γεια στα χέρια σου Σοφάκι!
Φιλάκια!
Δημοσίευση σχολίου