WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Γαριδοπίλαφο με μικρό γαριδάκι

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Γαριδοπίλαφο με μικρό γαριδάκι

Βρήκα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου φρέσκο και πολύ φθηνό (προς το τέλος της ημέρας) γαριδάκι, το οποίο και φυσικά δεν παρέλειψα να αγοράσω. Το περισσότερο έγινε τηγανητό, το οποίο και "τσακίσαμε"  (άλλη ανάρτηση). Κράτησα όμως μισό κιλό στην άκρη για το αγαπημένο όλων γαριδοπίλαφο. Συνήθως το κάνουμε με μεγάλες γαρίδες, αυτήν την φορά όμως είπα να δοκιμάσουμε και τις μικρές (μεγάλη η ποσότητα γαρ).  Δυστυχώς, ο γιος μου που λατρεύει τις γαρίδες είναι ξενιτεμένος και θα το απολαύσει προς το παρόν μόνο μέσω φωτογραφιών. Επιφυλάσσομαι όμως άμα τη επιστροφή να του φτιάξω γενναίες ποσότητες...

Υλικά
Μισό κιλό γαρίδες ψιλές
5 ποτήρια νερό
μισό κρεμμύδι μεγάλο ή ένα μικρό
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
5 ντοματάκια πομοντόρο φρέσκα
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 ποτήρι ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις γαρίδες.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5-8 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε. Σουρώνουμε τον ζωμό και μετράμε 4 ποτήρια. Αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Ψιλοκόβουμε και την πιπεριά

Περνάμε στο μούλτι τα ντοματάκια και τα πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊνταό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, Προσθέτουμε και τις πιπεριές και σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και τον μαϊντανό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα γαριδάκια. Σβήνουμε με κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα 4 ποτήρια ζωμού και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά.
Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για 20-25 περίπου λεπτά.
Το γαριδοπίλαφο είναι έτοιμο μόλις χυλώσει και το ρύζι μαλακώσει. Αν τυχόν πιει όλα τα υγρά του, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε και ... "τσακίζουμε"!

10 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και το γαριδοπίλαφό σου σούπερ Σοφάκι, αλλά κι αυτό το μικρούτσικο το τηγανιτό, πολύ το ζήλεψα!
Φιλάκια, καλό μεσημέρι!

Ariadni St. είπε...

Μικρό ή μεγαλο γαριδακι το πιλαφακι βγηκε τελειο και μελωμένο!
Καλό μεσημερι :)

Σοφία Ζ. είπε...

Αχ πεντανόστιμο βγήκε και το τηγανητό Έλενα μου!
Φιλιά καλό απόγευμα!

Σοφία Ζ. είπε...

Κυριολεκτώ Αριάδνη όταν λέω ότι το τσακίσαμε! Καλό απόγευμα!

Ροδανθη είπε...

Γεια στα χέρια σου Σοφία μου θα πρέπει να ήταν πεντανόστιμο.
Φιλιά πολλά!!!!!

sun kiriaki είπε...

Αχ και να χα εν πιατο τωρα.....αχ και να χα!!!
Κλαψ....καλο βραδυ!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μμμμ πεντανοστιμο δειχνει!
καλο σκ φιλη μου! φιλακια πολλα!

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστό! Φαίνεται νοστιμότατο!
Καλή εβομάδα Σοφία μου :)

sundayspoon είπε...

Σοφία μου, φαντάζομαι τη νοστιμιά αυτού του πιάτου αλλά και το πόσο γρήγορα θα καταναλώθηκε και το τηγανιτό γαριδάκι... Εξαιρετικά και τα δύο! Σίγουρα ο γιος σου τα λιμπίστηκε αλλά θα τον ανταμείψεις πλουσιοπάροχα όταν έρθει! :-)
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

akap77 είπε...

Το γαριδάκι το καθαρίζετε η το μαγειρευετε όπως είναι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...