Υλικά
6 αυγά
1 κιλό πατάτες στρογγυλά κομμένες
2 Ανδριώτικα λουκάνικα κομμένα
2-3 λούζες (το πετσί του χοίρου)
Μερικά κομματάκια ντόπιο σκληρό τυρί ή τριμμένο τυρί
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τις λούζες μέχρι να λιώσει η γλίνα (το λίπος) μέσα στην οποία είναι διατηρημένα. Τα βγάζουμε και μέσα εκεί συμπληρώνουμε το λάδι για να τηγανιστούν οι πατάτες . Όταν οι πατάτες ροδίσουν ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις λούζες, το τυρί και τον δυόσμο. Χτυπάμε τα αυγά με το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε από πάνω. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την σερβίρουμε βάζοντας μερικά κομματάκια από πάνω. Μπορούμε να βάλουμε και παϊδάκια μαζί που συνήθως υπάρχουν μέσα στα χοιρινά μας.
Σε επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσουμε τα χοιροσφάγια στην Ανδρο και πως φτιάχνουν τον πασπαλά (τρόπος συντήρησης των χοιρινών).
19 σχόλια:
Γειά σου Θεανώ με τα ωραία σου, πολύ καλή,δε σκέφτηκα να έβγαζα χθές το Κάβο Ντόρο με 7 μποφόρ να έβαζες φοτό,αυτά που χαρακτηρίζουν την Άνδρο φιλάκια.
Καλησπέρα, Θεανώ, με την καταπληκτική σου ομελέτα!
Πού να βρεθούν όλα αυτά τα θεσπέσια υλικά που απαιτούνται. Έτσι παίρνω μεζεδάκι για να συνοδεύσω τη μπύρα μου. Εις υγείαν!
Την έψαχνα αυτή τη συνταγή! Αποθηκεύεται άμεσα! Αναμένομε τα χοιροσφάγια για τον πασπαλά :-)
Λατρεμένη και η Άνδρος καιτο συγκεκριμένο φαγάκι (αν και είχαμε την εντύπωση ότι λέγεται φρουτάλια). Καλό βράδυ
Φρουτάλιες τις ξέρω κι εγώ αυτές τις ομελέτες, δεν είναι έτσι?
Τα υλικά που διαβάζω είναι όλα ένα κι ένα, μακάρι να μπορούσα να τα βρω!
Καλό Σαββατοκύριακο Θεανώ μου και σε όλα τα κοριτσάκια της παρέας!
Ποοοο ποοοο! Τι μου κάνεις!! Τώρα το είδα και είναι αργά!!! Θα τον φτιάξω αυτόν το μεζέ Σοφία μου και θα το φάω όλο μόνη μου! Ούτε μια μπουκίτσα τόση δα δεν θα δώσω :)
Ροδάνθούλα μου καλύτερα να μην έχω και σε φωτογραφία τον Καβο Ντόρο με 7 μπορφόρ! Προτιμώ να τον απολαμβάνω έτσι! Καλή Κυριακή και καλές ειδήσεις από τον άνδρα σου.
Ηelen Gr σε ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά είναι δύσκολο να βρεις τα ντόπια χοιρινά που χρειάζεται αυτή η ομελέτα. Ελπίζω κάποια μέρα να σε κεράσουμε στην Ανδρο! Καλή Κυριακή.
Vita χαίρομαι που ήθελες αυτή την συνταγή. Είναι πολύ απλή συταγή απλώς πρέπει να έχει χοιρινά τα οποία στην Αθήνα είναι δυσεύρετα. Καλή Κυριακή.
Pela Sofi ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το πρόβλημα με τα υλικά είναι αυτό ότι τα βρίσκεις μόνο στην Ανδρο. Καλή Κυριακή.
Ελενα ακριβώς είναι ομελέτα που περιέχει τα παραδοσιακά χοιρινά και αυτό την κάνει να διαφέρει πολύ στη γεύση από τις άλλες. Καλή Κυριακή.
KONSTANTINA μακάρι να μπορούσα να σου προσφέρω. Ισως ότα περάσεις από την Ανδρο κάποια μέρα! Καλή Κυριακή.
Εχω φαει και ειναι πεντανοστιμη!!!
Τι να λεμε τωρα....
Μπραβο θεανω,πολλες καλημερες και φιλια σε ολες!!!
Πολύ λαχταριστή η Ανδριώτικη φουρτάλια!!!Φιλάκια!
Απίθανη η φουρτάλια αλλά για να την ευχαριστηθείς πρέπει να την φας στην Ανδρο!!
Χρυσάνθη όταν περάσεις από την Ανδρο θα σε κεράσουμε ένα κομμάτι!
Gogoula χαίρομαι πολύ που σου αρέσει.
Mania συμφωνώ μαζί σου. Οτιδήποτε παραδοσιακό το απολαμβάνεις καλύτερα στο μέρος όπου το φτιάχνουν.
Καλησπέρα Θεανώ,
Δε θυμάμαι αν στο έχω πει, αλλά η πεθερά μου έχει καταγωγή από την Παλιόπολη, οπότε οι επισκέψεις μας στο νησί και στα συγγενικά σπίτια περιελάμβανε πάντα το καταπληκτικό αυτό φαγητό, ψημένο στα ξύλα!!! ΓΕΥΣΗ!!!!!!!!
Να περνάς τον κάβο ντόρο με 9 μποφόρ και να μη καταλαβαίνεις τίποτα :)))
Υπέροχη η συνταγή σου! Έτσι όπως την έκανε και η θεία η Μαρουλιώ :)
Να είσαι καλά
Φιλιά
Καλό βράδυ
Δημοσίευση σχολίου