WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Η κοτόπιτα είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με απλά υλικά που λίγο πολυ όλοι έχουμε στο σπίτι μας.Οταν κάνω πίτες προσπαθώ τις περισσότερες φορές να φτιάξω φύλλο δικό μου,αλλα σίγουρα οταν ο χρόνος είναι περιορισμένος καταφεύγουμε στην εύκολη λύση, το έτοιμο φύλλο.
ΥΛΙΚΑ
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • ¼ ζαμπόν
  • ¼ μπείκον
  • ¼ κεφαλοτύρι γλυκό, 3 καρότα
  • 1 φλ. Ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • Λίγο μαϊντανό, λάδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο,1 κρεμμύδι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (σε περίπτωση που δεν κάνουμε δικό μας)
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
 
1 ποτήρι κρασιού λάδι
Λίγο αλάτι, 3-4 σταγόνες λεμόνι
2-3 λούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νερό
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Βράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό, μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σ΄ενα τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμυδι, τα καρότα(κομμένα σε ροδέλες), το ζαμπόν, το μπέικον και τα σοτάρουμε. Απλώνουμε τα μισά φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα, σε ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση και απο πάνω το τυρί(που έχουμε τρίψει), στη συνέχεια χτυπάμε τ΄ασπράδια με το ζωμό και το κόρν φλάουρ και περιχύνουμε το μίγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ¾ περίπου. 
 
Για το σπιτικό φύλλο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε μια μαλακιά ζύμη, την ανοίγουμε σε δυο λεπτά φύλλα και στρώνουμε στο ταψί.

15 σχόλια:

Σοφία Ζ. είπε...

Ψηφίζοντας σπιτικό φύλλο, την εντάσσω στα προσεχώς. Μπράβο Ροδάνθη μου. Πότε θα περάσεις;; Επιβάλλεται!!!

Θεανώ είπε...

Ροδάνθη πολύ καλή ιδέα και έλεγα τί να μαγειρέψω αύριο. Φιλάκια! Καλό απόγευμα!

Helen Gr είπε...

Νόστιμη και πολύ αγαπημένη αυτή η πιτούλα. Μας έδωσες πολύ ωραία ιδέα, Ροδάνθη, ευχαριστούμε!

Konstantina είπε...

Πολύ ωραία θα πρέπει να είναι η πίτα σου!! να έχεις μια καλή εβδομάδα :)

gwgw είπε...

Γεια στα χερια σου Ροδανθη,ωραιοτατη,αχ και να ειχα κανα κομματι τωρα θα το τσακιζα,μιας και εμαι και πιτου..καλη βδομαδα ευχομαι σε ολες σας,φιλακια πολλα!!!

Ροδανθη είπε...

Σοφία καλησπέρα σίγουρα θα κανονίσω κάποια στιγμή να περάσω οχι τίποτε αλλο να μη λέτε στη Θεανώ για τον 'Λευτεράκι'.Φιλιά πολλά.

Κορίτσια χαίρομαι πολυ που με τις συνταγές μου μπορώ και δίνω ιδέες.Κακά τα ψέματα είναι ενα βάσανο το καθημερινό φαγητό.Φιλιά

Σοφία Ζ. είπε...

Τα 'μαθες τα νέα για το πείραγμα απ'ότι βλέπω! Χα Χα! Ωραίο αυτό με τον ¨Λευτεράκι" δεν το είχα σκεφτεί. Μιλούσα για πιθανό alter ego, χα χα! Ανεξαρτήτως του πειράγματος όμως, θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε από κοντά!

manousina είπε...

Ωραία πιτούλα και εγώ ψηφίζω χειροποίητο φύλλο

para-kelsoscooks είπε...

Εμπλουτισμένη η κοτόπιτά σου. Σίγουρα νόστιμη και ακόμη σίγουρα, όποιος δοκιμάσει δεν θα σταματήσει στο πρώτο κομμάτι.

Αγγελικη Ν είπε...

Ωραιότατη κοτόπιτα! Και εγώ ψηφίζω σπιτικό φύλλο!

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστή η κοτόπιτα σου! Και με το σπιτικό φύλλο ακόμα καλύτερη:)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Στις πίτες ΟΛΕΣ λέμε ναι, πόσο μάλλον στην ωραιότατη δική σου!
Καλή σου μέρα!

Ροδανθη είπε...

Καλημέρα σε όλες.Κορίτσια δε φανταζόμουν οτι θα είχε τέτοια πέραση η κοτόπιτα,σίγουρα μια απο αυτές τις μέρες θα βάλω σπανακόπιτα με πράσα,επίσης πολύ ωραίο.Να είστε καλά όλες.

Helen Gr είπε...

Καλημέρα, περάστε από το blog μου, ένα βραβείο σας περιμένει!

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος είπε...

Καλησπέρα! Ωραία πρόταση για πίτα, φαίνεται πεντανόστιμη!
υγ. μας άρεσε πολύ η ιστορία για το βύσσινο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...