WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Χορτερή

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Χορτερή

Η πίτα που έχει την τιμητική της σήμερα είναι η χορτερή. Μια πίτα που φτιάχνετε στην Άνδρο και συγκεκριμένα σ' ένα ορεινό χωριό που ονομάζετε Κατακαλαίοι. Για να πω την αλήθεια εγώ δεν την έχω φτιάξει ποτέ μου, τη συνταγή μου την έδωσε η ξαδέλφη μου η Γιοβάννα , η οποία την κάνει πάρα πολύ ωραία. Και ιδού το αποτέλεσμα.

ΧΟΡΤΕΡΗ
1 κιλό σπανάκι ή σέσκουλα
½ κιλό τυρί φέτα
½ ματσάκι άνηθο
5-6 φρέσκα κρεμμύδια
1 φλ. καφέ ρύζι νυχάκι
5 αυγά
1 λουκάνικο χωριάτικο(σε ροδέλες)
1 φλ.καφέ γάλα ή κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε σε
μικρά κομμάτια (με το χέρι), το αλατίζουμε και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας να μαραθεί, κατόπιν το πιέζουμε καλά-καλά να φύγει το πολύ νερό του. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε με τα κρεμμύδια, το άνηθο και τα λουκάνικα. Σ΄ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι το σουρώνουμε και το βάζουμε και αυτό μαζί στο σπανάκι. Σ΄ένα μπολ χτυπάμε τ΄αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Βάζουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Τελευταία βάζουμε την φέτα τριμμένη. Τέλος αδειάζουμε το μείγμα σ΄ένα ταψί ή πυρέξ που έχουμε λαδώσει καλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
περίπου. Καλή όρεξη!

8 σχόλια:

Θεανώ είπε...

Ροδάνθη ωραία φαίνεται αυτή η πίτα. Δεν την είχα ακούσει αυτή την πίτα στην Ανδρο. Σίγουρα θα την δοκιμάσω. Καλό βράδυ!

Σοφία Ζ. είπε...

Και αυτή η πίτα χωρίς φύλλο! Ακούγεται και φαίνεται πολύ καλή. Θα δοκιμαστεί η ανδριώτικη αυτή πίτα στα σίγουρα!
Φιλάκια καλό βράδυ, ακόμη στο γραφείο είμαι, γκρρρρρρρρρ!!!!!!!

gwgw είπε...

Τα υλικα της πιτας ειναι αγαπημενα,αρα και η πιτα πεντανοστιμη...θα δοκιμαστει...καλο βραδυ να εχετε!!!

Penelope είπε...

Όμορφη πιτούλα και εύκολη.
Κάνω παρόμοια με διάφορα χορταρικά και μυρωδικά αλλά βάζοντας το ρύζι ή το πολύ μικρό ζυμαρικό χωρίς να το βράσω. Απορροφά όλα τα υγρά της πίτας και την κάνει σαφώς πιο νόστιμη.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ανδριώτικη πιτούλα, τι λαχταριστή που δείχνει!
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το λουκάνικο, πρώτη φορά το βλέπω σε χορτόπιτα, πιστεύω θα ταιριάζει όμορφα!
Φιλάκια, καλό μεσημέρι!

Ροδανθη είπε...

Θεανώ μου είναι αυτό που λέμε όσο ζούμε μαθαίνουμε και ακόμα θα μάθουμε πολλά πάντως είναι πολύ ωραία.

Σοφία κάθε τι Ανδριώτικο είναι και καλό(μετριοφροσύνη εεε!)καλέ τι ώρα πας σπίτι σου;Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη φιλιά πολλά.

Ροδανθη είπε...

Γωγούλα πράγματι είναι πολύ ωραία δοκίμασέ την φιλιά.

Πηνελόπη έχεις δίκιο το ζυμαρικό τραβάει τα υγρά απ΄τη στιγμή που δε βάζουμε αλεύρι καλό σου απόγευμα.

Έλενα καλησπέρα όντως είναι περίεργο το λουκάνικο στη χορτόπιτα αλλα δένει πολύ ωραία δοκίμασε και θα δείς φιλιά.

Δήμητρα είπε...

Ροδάνθη μου τρέξανε τα σάλια! Από χθές δηλαδή που την περιέγραφε η Θεανώ. Οπωσδήποτε θέλω να δοκιμάσω!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...