WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Καρυδόπιτα Λευκή της Σόφης

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Καρυδόπιτα Λευκή της Σόφης


Αυτό το γλυκό το φτιάχνει η μητέρα μου και της γίνεται πάντα υπέροχο. Ταιριάζει πάρα πολύ με την ιδιοσυγκρασία της. Είναι ένας ευγενικός, γλυκός και ευαίσθητος άνθρωπος. Γεννημένη σε αγροτική οικογένεια, από νωρίς έδειξε την αποστροφή της προς αυτές τις ασχολίες. Έτσι από πολύ μικρή επιδόθηκε στις δουλειές που είχαν σχέση με το νοικοκυριό. Γρήγορα έγινε η βασίλισσα του σπιτιού, όπως την αποκαλούσαν τα μεγαλύτερα αδέρφια της. Έμαθε να περιποιείται, να φιλοξενεί και να προσφέρει συνεχώς στους άλλους. Σε αυτό το γλυκό βάζει όλο της το μεράκι και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Υλικά
8 αυγά
1 βιτάμ
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 ποτήρια καρύδα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
2 βανίλιες
3 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ

Για το σιρόπι
½ κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Όταν το μίγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και τα ενώνουμε όλα μαζί ανακατεύοντας με κουτάλα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου για 45 λεπτά, αφού θα έχει ροδίσει όλη η επιφάνειά του. Το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη βράσει για 10 λεπτά (πρέπει το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό).
Καλή Επιτυχία!

6 σχόλια:

Δήμητρα είπε...

Η κυρία Σοφία είναι γλύκα. Πάντα χαμογελαστή και ευγενική. Και όποιος φάει από τα χεράκια της έχει να το λέει.

Σοφία Ζ. είπε...

Θεανώ μου, θα την φτιάξω την λευκή καρυδόπιτα, φαίνεται υπέροχη αν και να σου πώ μου φέρνει κάπως προς ρεβανί με καρύδα.
Δήμητρα, έχεις φάει από τα χεράκια της κ. Σοφίας;

Δήμητρα είπε...

Φυσικά αρκετές φορές...

Ανώνυμος είπε...

theano eisai sigouri oti afto to gliko einai kalo!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

theano mou enoeite oti kai na ftiaxei h thia einai telio ithela na se peiraxo ligo alla me th thia de kanoume astia an xriasthis kati edo eimai ego filakia polla (Rodanthi)

eirhnh michael είπε...

rodanti den grafeis k esi kamia sintagh twra pou pires to vaptisma tou pyros!!!!ante hacker konteveis na gineis!!h karidopita ths theias ta spaei...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...