WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Πλέκοντας με βελονάκι!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πλέκοντας με βελονάκι!

Μία πολύ ευχάριστη ασχολία είναι το πλέξιμο είτε με βελόνες είτε με βελονάκι. Όπως όλες οι γυναίκες της ηλικίας μου στα εφηβικά τους χρόνια έμαθαν από την μανούλα ή την γιαγιά να κεντούν, να πλέκουν, να ράβουν στοιχειωδώς, να μαγειρεύουν, κλπ. έτσι για να μην γίνουν ακαμάτες (ο σκοπός μάλλον ήταν να διαμορφώσουν χρυσοχέρες νοικοκυρές παράλληλα με όποια καλή μόρφωση). Την εποχή εκείνη δεν μπορώ να πω ότι εκτίμησα ιδιαίτερα τις ασχολίες αυτές, ιδιαίτερα αυτές που καταλάμβαναν τα καλοκαιρινά απογεύματα - κέντημα, πλέξιμο -  πιο πολύ για αγγαρεία έφερναν και κοπιάζαμε να τελειώσουμε τις σειρές γρήγορα γρήγορα προκειμένου μετά να πάμε για μπάνιο και βόλτα. Αργότερα, πολύ αργότερα όταν άρχισα να διακατέχομαι από νοσταλγικά συναισθήματα και όταν συνειδητοποίησα πόση αξία έχουν όχι τόσο για τα έργα που προκύπτουν όσο για την ψυχική ηρεμία που προσφέρουν κατά τη διάρκεια της ... δημιουργίας,  κυριολεκτικά έπιασα ό,τι νήμα βρήκα μπροστά μου, παράταιρα βελονάκια και βελόνες και ξεκίνησα αρχικά να δω αν θυμάμαι τίποτε (πιστέψτε με ούτε πως κρατούν το βελονάκι δεν θυμόμουν αρχικά) και κατόπιν να δημιουργώ ανορθόδοξα θα έλεγα πραγματάκια με σχέδια που "εμπνέομαι" εκείνη τη στιγμή, τα οποία λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω πολλές φορές να τελειώσω. Ερασιτέχνης του "αθλήματος" είμαι και κάνω το κέφι μου, ... και ελπίζω να μην φανώ "βέβηλη" στις φίλες που δημιουργούν αριστουργήματα και πραγματικά τις θαυμάζω.

Μια πρώτη γεύση από τις ... δημιουργίες μου:

Μια θήκη για ποτήρι ή μπουκάλι ή μολυβοθήκη (που δεν την έχω φτιάξει ακόμη),


Ένα σουβέρ,


 Μια δαντέλα, που ακόμη δεν ξέρω πως να αξιοποιήσω


Ένα τσαντάκι, το οποίο μην το βλέπετε έτσι, έχει σχεδιάκι αλλά πρέπει να μπει η φόδρα για να δείξει και το κούμπωμα

8 σχόλια:

Θεανώ είπε...

Σοφία πραγματικά με μετέφερες στο παρελθόν και μου έφερες μνήμες στο μυαλό μου από τα παιδικά μου χρόνια όταν μαζευόμασταν όλες οι φίλες μαζί και πλέκαμε ή κεντούσαμε.

Σοφία Ζ. είπε...

Σ' εκείνη την εποχή πήγα και εγώ Θεανώ μου όταν έγραφα το κειμενάκι. Μήπως να μαθαίναμε και στις κόρες μας; Καλό σου βράδυ Θεανώ, καλή ξεκούραση!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αχ βρε Σοφάκι εγώ εκείνες τις όμορφες εποχές, ούτε να τα πιάσω στο χέρι μου ήθελα!
Μάταια η μανούλα μου προσπαθούσε να μας πείσει να ασχοληθούμε, είχα βγάλει μιαν αντίδραση άλλο πράγμα μιλάμε.
Θα σου πω επίσης να γελάσεις, ότι την ίδια αντίδραση είχα βγάλει και στην μαγειρική!
Μέχρι 20 χρονών που παντρεύτηκα, ούτε μακαρόνια δεν ήξερα να βράζω, αλήθεια λέω!
Μετά με έπιασε ο οίστρος της μαγειρικής, αλλά με τις βελόνες ο οίστρος δεν έλεγε να έλθει με τίποτα!
Και φυσικά το έχω μετανοιώσει, ζηλεύω (με την καλή ένοια) τις χρυσοχέρες σαν κι εσένα και θαυμάζω τα έργα τους!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!

Σοφία Ζ. είπε...

Έλενά μου καλή σου μέρα και εδώ. Η αντίδραση εκείνων των χρόνων. Καλά σκέψου να ξεκινούσες νωρίτερα με τη μαγειρική!!!! Πόσο καλύτερη και πόση περισσότερη έμπνευση ... δεν γίνεται. Κάνεις όμως αυτό που αγαπάς, αυτό έχει σημασία!

Δήμητρα είπε...

Σοφία μου είναι πάρα πολύ όμορφα. Σκέφτομαι ας πούμε τι ώραια θα ήτανε ραμένα πάνω σε μια μπλούζα ή σε μια καλοκαιρινή υφασμάτινη τσάντα. Όπως καταλαβαίνεις βρίσκομαι στον πυρετο του χειροποίητου!

Σοφία Ζ. είπε...

Δήμητρά μου θα δεις τα λουλουδάκια και τις ρόδες που έχω φτιάξει πάνω σε μακώ μπλούζες, όταν δεήσω να τα τελειώσω και να τα φωτογραφίσω. Εσύ μικρό θα καθήσεις να μάθεις (εννοώ βελονάκι γιατί χειροποίητα άλλα ξέρω ότι μπορείς να φτιάχνεις);

Δήμητρα είπε...

Ε καλά είπαμε! Μου αρέσει και θαυμάζω πολύ την δουλεία των άλλων αλλά μην το χοντραίνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Hi! I really liked your forum, especially this section. I just signed up and immediately decided to introduce myself, if I'm wrong section, ask the moderators to move the topic to the right place, hopefully it will take me well... My name is Igor, me 34 years, humourist and serious man in one person. I apologize for my English

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...