WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Αγκινάρες αλά πολίτα ... γιαλαντζί....

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Αγκινάρες αλά πολίτα ... γιαλαντζί....


Ξεκίνησα να φτιάξω αγκινάρες αλά πολίτα. Προμηθεύτηκα και εγώ 12 ωραιότατες φρέσκες αγκινάρες, τα καροτάκια μου, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια μου και περιχαρής ξεκίνησα να καθαρίζω τις αγκινάρες. Μη σας πω ότι και σιγοτραγουδούσα. Στο καθάρισμα της τέταρτης αγκινάρας άρχισα να αναστενάζω, στην πέμπτη έβλεπα τη σακούλα με τα φύλλα να έχει γεμίσει και στο πιατάκι να έχω όλα και όλα τέσσερα κουπάκια αγκινάρας, τοσοδούλια και τα χέρια μου να τσούζουν από το αλάτι και το λεμόνι, απελπισία, στην έκτη πήρα απόφαση ότι αγκινάρες αλά πολίτα δεν έχει σήμερα, τρία κουπάκια αγκινάρας ανά άτομο δεν είναι φαγητό που χορταίνει. Επιστρατεύτηκε έτσι ο απο μηχανής Θεός, ο αρακάς να καλύψει το κενό που  άφησαν έξι ακαθάριστες αγκινάρες, οι οποίες ξαναμπήκαν στο ψυγείο για επόμενη φορά.  Αλλά αφού ξεκίνησα τις αγκινάρες αλά πολίτα, θεωρώ ότι το φαγητό μου είναι αγκινάρες αλά πολίτα αλλά γιαλαντζί. Θα μου πείτε αγκινάρες με αρακά έφτιαξες φιλενάδα.  Ό,τι πείτε, γιαλαντζί αλά πολίτα επιμένω εγώ!

Υλικά (για δύο άτομα)

6 αγκινάρες καθαρισμένες
200 γρ. αρακά κατεψυγμένο
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
2 πατατούλες κομμένες στα τέσσερα
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλυτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.

 
Προσθέτουμε τα καρότα,

 
 
τον αρακά

 
τις αγκινάρες και τις πατατούλες
 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 4 από 9)

 
και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα - 40 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα καρότα).


Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει το φαγητό άλλη μια βράση.

Σερβίρουμε.

8 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

To όνομα παιδί μου δεν έχει σημασία..............η γεύση μετράει και η εμφάνιση.....τόσα χρώματα μαζεμένα!!!!!!!!!!!!1

syros2js είπε...

Θα συμφωνήσω με τη Λίλα 100%!!!
;-)
Καλημέρααααα!!!

Ροδανθη είπε...

Καλέ δεν σε προλαβαίνω.Πολύ καλό το φαγάκι σου αν κι εγώ κατά περίεργο λόγο ενώ δεν έτρωγα τις αγκινάρες τις προάλες που είχε φτιάξει η μάνα μου έφαγα,να γταίει η κατάσταση!!!!!
Να είσαι καλά φιλιά!!!!

Pela είπε...

μόνο που το διάβασα κουράστηκα! γι'αυτό τρώω αγκινάρες μόνο όποτε τις μαγειρεύει η μαμά! μια χαρά πρέπει να ταίριαξε πάντως ο αρακάς φιλενάδα! μια μερίδα θα την έτρωγα!!
φιλούρες :)

Ειρήνη Ε. είπε...

Σοφία, οι αγγινάρες με αρακά, είναι ο συνήθης τρόπος που προτιμώ να τις μαγειρεύω, γιατί έτσι τις τρώνε καλύτερα! Αλά πολίτα ή γιαλαντζί όπως τις λες, είναι πολύ νόστιμες!!
Καλή σου ημέρα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σοφάκι μου κι εγώ πάντα βάζω και αρακά με τις αγκινάρες, ταιριάζει πολύ!
Ωραιότατο έγινε το φαγάκι σου, γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά!

Σοφία Ζ. είπε...

Αχ Λίλα μου αυτό λέω και εγώ που πάντα για κάτι ξεκινάω και σ' άλλο καταλήγω! Αρκεί να είναι νόστιμο το αποτέλεσμα!

syros2sj μαζί σου και εγώ!

Ροδανθάκι μου στη μανούλα τρέχα να σου φτιάξει!

Πέλα μου κόπιασε! Αχ αυτή η μανούλα σου. Μου φαίνεται ότι την έχεις για τα δύσκολα (αγκινάρες όπως λες τώρα, άνοιγμα φύλλου που κάπου την έχει πάρει το μάτι μου....)

Ειρήνη μου γι' αυτό το ονόμασα γιαλαντζή (τούρκικα ψεύτικο) Πώς βαφτίζανε κάποτε το κρέας ψάρι, έτσι και εγώ τις αγκινάρες με αρακά τις ονόμασα αλα πολιτα!!!

Ελενά μου οι αγκινάρες ταιριάζουν με πολλά πολλά άλλα υλικά (όχι ότι τους έχω αδυναμία δηλαδή).

Καληνύχτα σε όλα τα κορίτσια. Πολλά πολλά φιλιά!

Neli είπε...

Οπως και να το λενε,φαίνεται πεντανόστιμο και καλομαγειρεμένο,πολυ ωραίο,καλό βράδυ,φιλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...