Υλικά
500 γρ. τορτελίνια γεμιστά με τυρί και αυγό (δύο συσκευασίες)
200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
μισό ματσάκι ψιλοκομμένοςμαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, Προσθέτουμε 2 κ.σ. αλάτι και μια κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια. Ανακατεύουμε μερικές φορές και σε 10 περίπου λεπτά είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες,
Όσο βράζουν τα τορτελίνια, ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε σιγά σιγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η σάλτσα και να λιώσει εντελώς το τυρί.
Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα τορτελίνια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου