Πολλά χρόνια πριν είχα βρει τη συνταγή στο Hungry for Life, το ομαδικό εκείνο μπλογκ με την απίστευτη ζωντάνια και αμεσότητα των μελών του που παραμένει ακόμη αστείρευτη παρά τους διαφορετικούς δρόμους που ακολούθησαν. Απλή και εύκολη η συνταγή, δοκιμάστηκε τότε πάραυτα και στην συνέχεια φτιάχνεται συχνά πυκνά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Heart που δεν την βλέπω πια στο blogging και στο Hungry for Life για τις όμορφες στιγμές που μου θυμίζει κάθε φορά που φτιάχνω μια συνταγή και θυμάμαι ότι την πήρα από εκεί.
Η πρωτότυπη συνταγή βρίσκεται εδώ για όποιον επιθυμεί να την δει. Η συγκεκριμένη έχει παίξει λίγο με τα υλικά και έχει αντικαταστήσει τη φρυγανιά με μπισκότο δίνοντας μια γεύση ελαφρά πιο γεμάτη και λιγότερο ... νηστίσιμη.
Υλικά
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
200 γρ καρύδια
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια άρωμα
Για το σιρόπι
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
3 κ.σ. grand marnier
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με το ξύλο κανέλας και το λικέρ. Μόλις πάρει βράση, μετράμε 5 λεπτά βρασμού σε μέτρια θερμοκρασία (11/2 από 3) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τρίβουμε στο multi το μπισκότο. Χοντροκόβουμε τα καρύδια.
Ανακατεύουμε τα καρύδια, το μπισκότο, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το σιρόπι αφού πετάξουμε το ξύλο της κανέλας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί και το κάνουμε ρολό, με την κάτω πλευρά να είναι επίπεδη.
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις βουτάμε στην κουβερτούρα.
Τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (αν προλάβουμε) και ... κερνάμε.
Η πρωτότυπη συνταγή βρίσκεται εδώ για όποιον επιθυμεί να την δει. Η συγκεκριμένη έχει παίξει λίγο με τα υλικά και έχει αντικαταστήσει τη φρυγανιά με μπισκότο δίνοντας μια γεύση ελαφρά πιο γεμάτη και λιγότερο ... νηστίσιμη.
Υλικά
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
200 γρ καρύδια
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια άρωμα
Για το σιρόπι
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
3 κ.σ. grand marnier
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με το ξύλο κανέλας και το λικέρ. Μόλις πάρει βράση, μετράμε 5 λεπτά βρασμού σε μέτρια θερμοκρασία (11/2 από 3) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τρίβουμε στο multi το μπισκότο. Χοντροκόβουμε τα καρύδια.
Ανακατεύουμε τα καρύδια, το μπισκότο, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το σιρόπι αφού πετάξουμε το ξύλο της κανέλας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί και το κάνουμε ρολό, με την κάτω πλευρά να είναι επίπεδη.
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις βουτάμε στην κουβερτούρα.
Τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο (αν προλάβουμε) και ... κερνάμε.
3 σχόλια:
Πωπω, τί μου κάνεις βραδιάτικα????
Φαίνονται σούπερ οι καριόκες! Ασφαλώς και αποθηκεύω άμεσα την πρόταση!!
;-)
Καλό βραδάκι! ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο! Περιμένω εντυπώσεις....
Σοφία, είδα, τυχαία φαντάσου, μετά τόσα χρόνια, την ανάρτησή σου, και συγκινήθηκα. Σου στέλνω κι εγώ χαιρετισμούς, και ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, με αγάπη, heart 'n' soul.
Δημοσίευση σχολίου