Υλικά
μισό κιλό μπούτι χοιρινό κομμένα σε 4 λεπτά φιλέτα
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε/τηγανίζουμε τα φιλέτα του χοιρινού ανά δύο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά στην κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα και τα καλύπτουμε για να παραμείνουν ζεστά.
Στο λάδι στο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το νερό.
Μόλις πάρει βράση, βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα κομμάτια του κρέατος και ψήνουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, πατάτες τηγανητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου