Η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει συχνά πλιγούρι πιλάφι όπως το έλεγε. Ακολουθούσε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το πιλάφι από ρύζι προσθέτοντας ντομάτα, Το συνήθιζαν στην Πόλη έλεγε για να συνοδεύσουν ψητά κρέατα, κεμπάπια (ναι έτσι τα έλεγε) αλλά και σαν κυρίως πιάτο. Εγώ συνόδευσα ... μανιτάρια.
Υλικά
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον τοματοπολτό και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πάρει βράση, καπακώνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.
Υλικά
2 φλιτζάνια πλιγούρι
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1/2 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. τοματοπολτός
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 λίτρο βραστό νερό
Εκτέλεση
Τρίβουμε την ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι στον τρίφτη (αν μείνουν και κάποια κομματάκια δεν πειράζει).
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον τοματοπολτό και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πάρει βράση, καπακώνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου