WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μοσχαράκι κατσαρόλας με μανιτάρια και ελιές

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μοσχαράκι κατσαρόλας με μανιτάρια και ελιές


Πώς τα καταφέρνω και πολλές φορές  ξεμένω από χρόνο και πρέπει να μαγειρέψω γρήγορα, ακόμη και την Κυριακή! Γι' αυτό και χρησιμοποιώ τακτικότατα χύτρα ταχύτητας, ενώ η αδυναμία μου είναι το αργό ψήσιμο σε γάστρα στο φούρνο, ή σε μαντεμένια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά στο μάτι. Τη συνταγή αυτήν την έφτιαξα χθές στη χύτρα ταχύτητας και μου βγήκε καλή.


Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο από τον χασάπη σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα τέσσερα
1-2 μανιτάρια ψιλοκομμένα
10-15 ελιές καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί (το προτιμώ προσωπικά από το κόκκινο)
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
 1 κουταλιά σούπας italian seasoning*
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σούπας νισεστέ




Προετοιμασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με italian seasoning*.  Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με μοσχοκάρυδο. Ζεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

 Προσθέτουμε το κρέας και μόλις πάρει χρώμα  προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις ελιές. Σβήνουμε με το κρασί.


Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αν χρειάζεται λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με το τι μας αρέσει), κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά μετά το σφύριγμά της και αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά στο 3 (από 9).

Μόλις ανοίξουμε τη χύτρα αφαιρούμε με την κουτάλα περίπου 1 ποτήρι από τη σάλτσα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε το νισεστέ.

 Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε πάνω σε μακαρόνια (εγώ χρησιμοποίησα φετουτσίνι)** περιχυμένα με φρέσκο βούτυρο .


*Italian Seasoning=μίγμα μυρωδικών
Ρίχνουμε στο multi  3 κουταλιές σούπας αποξηραμένο βασιλικό, 3 κουταλιές σούπας ρίγανη, 3 κουταλιές σούπα αποξηραμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο δυόσμο, 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεδρολίβανο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο και τα ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Το αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

** Το μακαρόνι της φωτογραφίας είναι σπαγγέτι Νο10 αναμεμειγμένο με λιγκουίνι

6 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αυτό το φαγάκι θα το τιμούσαν όλοι στο σπίτι μας, ακούγεται σούπερ!!
Καλό μήνα εύχομαι!

Σοφία Ζ. είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Έλενα. Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου και από εδώ. Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.

Θεανώ είπε...

Πρέπει να σας πω ότι το Italian seasoning πολύ ωραίος συνδυασμός μυρωδικών και πηγαίνει σε πάρα πολλά φαγητά. Δοκιμάστε το θα σας αρέσει!

Θεανώ είπε...

Είμαι λίγο επιφυλακτική με τις ελιές δεν έχω ξανακάνει τέτοιο κρέας αλλά όλοι λένε ότι είναι πολύ ώραίος συνδυασμός και θα το τολμήσω!

Αγγελικη Ν είπε...

To Italian Seasoning το κάνεις με πολλά βότανα και πρέπει να είναι πολύ ωραιότερο από το δικό μου! Για να είμαι ειλικρινής, εγώ το αγοράζω έτοιμο... Αλλά κάποια στιγμή αν με πιάσει η προκοπή μου θα δοκιμάσω το δικό σου που δείχνει σούπερ!

Σοφία Ζ. είπε...

Αγγελική μου δοκίμασε το, πέραν του ότι είναι αρωματικό, είναι εύκολο και βγάζει αρκετή ποσότητα στη δόση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...