WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Ανδριώτικος Λαμπριάτης με τη γέμιση σε εικόνες!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ανδριώτικος Λαμπριάτης με τη γέμιση σε εικόνες!



Ναι, τον έφτιαξα! Αντί για σουβλιστό αρνί φέτος ανήμερα το Πάσχα (γιορτάσαμε εκτός), έκανα Ανδριώτικο Λαμπριάτη τη Δεύτερη Μέρα του Πάσχα! Με την υπέροχη γέμιση της Ροδάνθης και τις οδηγίες για το Λαμπριάτη της Θεανώς! Προβληματίστηκα να πω την αλήθειά μου, ποια από τις δύο συνταγές γέμισης να ακολουθήσω! Και οι δύο φαίνονται υπέροχες!  Η  έλλειψη εντοσθίων όμως ήταν ο λόγος που επέλεξα αυτήν του Μπατσίου έναντι εκείνης από την Αρνη! Έχοντας φάει μαγειρίτσα το Μ. Σάββατο, κοκορέτσι την Κυριακή του Πάσχα, θα ήταν too much και εντόσθια την Δευτέρα του Πάσχα!

Παρατηρήσεις επί των συνταγών
Το κρέας που επέλεξα ήταν μισό κατσικάκι και οι μόνες εκούσιες διαφοροποιήσεις στη συνταγή ήταν ότι δεν χρησιμοποίησα καθόλου βούτυρο, καθόλου λάδι (πλη.ν του σωταρίσματος των κρεμμυδιών) και καθόλου νερό! Δεν τσιγάρισα τα μυρωδικά   και η γέμιση για να δέσει χρειάστηκε περίπου 3/4 του λίτρου γάλα αφού αποφάσισα να μη βάλω πάνω από 8 αυγά! Το κατσικάκι ψήθηκε στο φούρνο για 5 και ώρες (τον ήθελε το χρόνο του) και voila!















 Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ τις Ανδριώτισες φίλες μου για την υπέροχη αυτή συνταγή, με την οποία έμειναν κατενθουσιασμένα ακόμη και τα "εκλεκτικά" παιδιά μου!

Χριστός Ανέστη φίλοι και φίλες!

6 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γεια στα χεράκια σου, θα πρέπει να έγινε σκέτο λουκούμι!!!
Και του χρόνου Σοφάκι!!
Πολλά φιλιά!

Θεανώ είπε...

Σοφία μου συγχαρητήρια! Μας έβαλες τα γυαλιά στις Ανδριώτισες. Μεγάλη μας τιμή μου έκανες το παραδοσικό μας φαγητό. Εγώ έφαγα γέμιση αλλά δεν έφτιαξα. Μου άρεσε πολύ που διάλεξες την εκδοχή του Μπατσίου. Φιλάκια πολλά.

Σοφία Ζ. είπε...

Έλενά μου πράγματι λουκούμι έγινε!

Θεανώ μου, το παραδοσιακό σας φαγητό αξίζει. Ως προς την εκδοχή του Μπατσίου, έγραψα και στην ανάρτηση, δεν θα άντεχα άλλα εντόσθια αυτές τις ημέρες!

Καλή σας ημέρα!

Ροδανθη είπε...

Χριστος Ανεστη χρονια πολλα σε ολους με υγεια. Σοφια βλεπω οι ανδριωτικες συνταγες μας πιασανε τοπο μπραβο πολυ καλα τα καταφερες και σταβροβελονια στο κατσικακι μια χαρα και του χρονου να εισαι καλα.

Σοφία Ζ. είπε...

Αληθώς Ανέστη Ροδάνθη μου! Υγεία και ευτυχία και σε σας. Κατατοπιστικότατες οι συνταγές Ροδάνθη μου εξου και πέτυχαν!
Πώς και ελληνική γραμματοσειρά; Είναι μόνιμο αυτό; Φιλιά πολλά!

Ροδανθη είπε...

Ειχα καλη δασκαλα την Κατερινα.Αλλα τωρα μπερδευομαι λιγο ειχα μαθει με το αλλο, αλλα που θα παει θα το μαθω και αυτο. Εγω παντως αψησα οτιδηποτε αλλο εκτος απο κατσικι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...