Σάββατο αύριο και σειρά μου για το μαγείρεμα. Ένα φαγητό που αρέσει και είναι και αρκετά εύκολο είναι σνίτσελ πανέ με μανιτάρια αλά κρεμ συνοδευμένο από ρύζι μπασμάτι. Η δική μου απλή συνταγή για τα μανιτάρια αλά κρεμ έχει ως εξής:
Υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί (κατά προτίμηση λευκό)
1 ποτηράκι νερό
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Προετοιμασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί το κρασί ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε διαλυμένο το νισεστέ στο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί (κατά προτίμηση λευκό)
1 ποτηράκι νερό
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Προετοιμασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί το κρασί ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε διαλυμένο το νισεστέ στο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
1 σχόλιο:
It sounds delicious! Θα προσπαθήσω να το φτιάξω!
Δημοσίευση σχολίου