WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Έχετε πάει στη Ρωσία;;; Αγία Πετρούπολη, Μόσχα; Εγώ πάντως όχι. Και πιστέψτε με θα το ήθελα πολύ. Θες κάτι η ιστορία, η ίδια θρησκεία… δεν ξέρω. Εκτός από τα αξιοθέατα και τα τοπία πάντως την ρώσικη κουζίνα είχα την ευκαιρία να την απολαύσω στο «ρώσικο εστιατόριο» όπως μου το σύστησαν οι φίλοι μου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα ρώσικα εστιατόρια στην Αθήνα αλλά πιστέψτε με αυτό είχε κάτι το ιδιαίτερο. Πραγματικά μόλις καθίσαμε δεν μου έδωσε την εντύπωση εστιατορίου αλλά αμέσως έδρασαν οι αισθήσεις της όσφρησης και ευθύς αμέσως της γεύσης. Ένα φαινομενικά άχρωμο και κρύο μέρος (σα το κλίμα της Ρωσίας) αμέσως ζέστανε και μάλιστα έντονα. Σαν το καπηλειό στο «Fiddler on the roof» όταν ο Topol (ως πρωταγωνιστής) ανακοίνωνε τον γάμο της κόρης του στους συγχωριανούς του. Μόνο καπηλειό δεν ήταν το μέρος… περισσότερο αποθήκη ή στάνη αλλά λίγο η καλή παρέα λίγο το φαί και φυσικά η άφθονη μπύρα (εδώ στην Αθήνα… επειδή στην εν λόγω σκηνή έρεε αθρόα η βότκα). Δαγκώνοντας το πρώτο πυροσκάκι με κιμά η τυρί θα τηλεμεταφερθείτε στο προαναφερθέν καπηλειό. Φυσικά θα επακολουθήσει πανδαιμόνιο με τα πεντανόστιμα κρεατικά όπως το σασλίκ και άλλα, που συνοδεύονται άριστα με την κλασσική πατατοσαλάτα και ανυπερθέτως την Ρώσικη (copyright) σαλάτα καθώς και άλλες φανταστικές αλοιφές όπως με μελιτζάνα, με κόκκινα φασόλια κλπ.
Extras: Σταθερή εισροή μπύρας όχι ότι και ότι. Baltica Νο …; προφανώς ότι τραβάει η όρεξή σας… νομίζω από το 1 έως το 7 σκουραίνουν… ή ανοίγουν… δε θυμάμαι. Επίσης copyright προϊόν.

1 σχόλιο:

Θεανώ είπε...

Δεν θα σκεφτόμουν να πάω ποτέ σε Ρώσικο εστιατόριο. Μετά από την δική σου περιγραφή μπορεί και να αλλάξω γνώμη. Θα περιμένω και άλλες δικές σου προτάσεις για διασκέδαση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...