Η μαγειρική από μια άχαρη καθημερινή αγγαρεία μπορεί να μετουσιωθεί σε τρυφερή μύηση, σε επικοινωνία, σε φιλοξενία, σε προσφορά. Μπορούμε όλοι να γίνουμε «Θεοί των μικρών πραγμάτων» (στις κουζίνες μας και όχι μόνο) κατά Αρουντάτι Ρόι. Αυτό το ταξίδι στις γεύσεις, στις μυρωδιές και στα χρώματα δεν θέλαμε να το κάνουμε μόνες. Σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011
Φακές Σούπα με Σέλινο και Καρότο
Ένα φαγητό που δεν το αγαπούν όλοι στην οικογένεια αλλά τόσο βασικό για την διατροφή μας. Όταν έφαγα αυτές τις φακές πρώτη φορά ήταν νηστεία και ήταν μαγειρεμένες χωρίς λάδι. Δεν κατάλαβα καθόλου την διαφορά και η γεύση τους με εντυπωσίασε. Από τότε τις φτιάχνω με αυτό τον τρόπο.
Υλικά
• 1 πακέτο φακές
• 2 μέτρια κρεμμύδια λιωμένα
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
• 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
• 1/4 ποτήρι κρασί
• ½ ποτήρι λάδι
• 1 κουτί κομμένα ντοματάκια
• 2 φύλλα δάφνης
• Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τους δίνουμε 2-3 βράσεις και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε καθαρό νερό, τόσο όσο να φτάνει μία πιθαμή πάνω από τις φακές μας και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας. Τις αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουν.
Καλή σας όρεξη!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
5 σχόλια:
Πιάτο τόσο υγιεινό και με νόστιμα υλικά!!!
Και χυλωμένο το φαγάκι θα γίνεται σούπερ!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Θεανω μου η φακη ειναι το καλυτερο μας απλο και υγιεινο.Φιλακια καλη μερα σε ολους.
πολυ ενδιαφερον φαινεται!θα το δοκιμασω σιγουα!! :)
Πολύ νόστιμο κι αγαπημένο φαγάκι. Λίγο το σέλινο με προβληματίζει.
Επιτέλους μπορώ να σχολιάσω!
Νοστιμότατες ακούγονται οι φακές. Θα τις δοκιμάσω αύριο κιόλας.
Καλό καλοκαίρι και στα τρία κορίτσια,αλλά και σε όλους τους μπλοκοφίλους!!!
Δημοσίευση σχολίου