WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Μπακαλιάρος Πλακί

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μπακαλιάρος Πλακί




Καλό το κρέας,καλό και το κοτόπουλο αλλα σίγουρα απο την διατροφή μας δεν θα πρέπει να λείπει και το ψάρι(αν και τα περισσότερα πιτσιρίκια μόλις το δούν στο πιάτο τους ανατριχιάζουν).Το ψάρι είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία και το κυριότερο κάνει καλό στα μάτια καθώς λένε οι ειδικοί.

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο μπακαλιάρο παστό
2-3 καρότα , 1 πιπεριά πράσινη
2-3 κολοκύθια (προαιρετικά)
3 κρεμμύδια
5 πατάτες σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες
Λάδι, αλατοπίπερο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπακαλιάρο και το βάζουμε στο νερό για 24 ώρες περίπου (ίσως και περισσότερο αν χρειαστεί) μέχρι να ξαλμυρίσει, στο διάστημα αυτο αλλάζουμε το νερό μερικές φορές. Στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, την πιπεριά,τα κολοκύθια και τις πατάτες, που είναι όλα κομμένα σε φέτες. Στη συνέχεια λιώνουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε και αυτές μαζί, μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε απο πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τ΄αφήνουμε να βράσει.


Καλή όρεξη!

6 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαγείρεψες ένα από τα αγαπημένα μας φαγάκια, γεια στα χέρια σου!
Καλή βδομάδα εύχομαι!

Penelope είπε...

Ροδάνθη, ο μπακαλιάρος πλακί ήταν ένα απο τα φαγητά που συνήθιζε να φτιάχνει η νόνα μου (η γιαγιά μου δηλαδή) και πολύ χάρηκα που σε διάβασα απόψε, γιατί μου θύμισες αγαπημένα πρόσωπα σε περασμένα χρόνια.

Helen Gr είπε...

Να είσαι καλά που μας παρουσίασες ένα παραδοσιακό και αγαπημένο φαγάκι. Καλοσερβιρισμένο και μυρωδάτο.
Καλή σου μέρα.

Αγγελικη Ν είπε...

Τι ωραίο φαγάκι! Το έχω επιθυμήσει! Στην Ν Αφρική δεν έχουν μπακαλιάρο παστό! Έτσι φτιάχνω πλακί άλλα ψάρια του ωκεανού, αλλά η γεύση τους είναι... :((
Φιλάκια

Ροδανθη είπε...

Ελενα χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.

Πηνελόπη καλημέρα κι εμένα το έφτιαχνε και το φτιάχνει η λατρεμένη μου γιαγιά και οχι μόνο αυτό σύντομα θα βάλω συνταγές της που σίγουρα θα σας αρέσουν.

Ελένη καλημέρα λέμε ναι στην παράδοση και συνεχίζουμε φιλιά.

Αγγελική καλημέρα ξέρω τι εστί ψάρια της Αφρικής ήμουν μια εβδομάδα εκεί με το καράβι(με τον άντρα μου)και είπαμε να κάνουμε το χόμπι μας,το ψάρεμα,έπιανα μόνο γουρουνόψαρα και κάτι λιθρίνια που πιάσαμε ήταν τελείως άνοστα.Ελλαδα και πόλι Ελλαδα φιλιά.

χρυσάνθη είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου Ροδάνθη μου!!!!Χαίρομαι που ανταμώσαμε!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...