Η μαγειρική από μια άχαρη καθημερινή αγγαρεία μπορεί να μετουσιωθεί σε τρυφερή μύηση, σε επικοινωνία, σε φιλοξενία, σε προσφορά. Μπορούμε όλοι να γίνουμε «Θεοί των μικρών πραγμάτων» (στις κουζίνες μας και όχι μόνο) κατά Αρουντάτι Ρόι. Αυτό το ταξίδι στις γεύσεις, στις μυρωδιές και στα χρώματα δεν θέλαμε να το κάνουμε μόνες. Σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί.
Κυριακή 3 Απριλίου 2011
Ζελές με Γιαούρτι και Ανανά
Μια και φτιάχνει ο καιρός και η άνοιξη κάνει πιο έντονη την παρουσία της, είπα να παρουσιάσω ένα γλυκό ψυγείου. Αυτό το γλυκό το λάτρεψα όταν το έφαγα. Αρέσει πολύ και στα παιδιά. Είναι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ, δροσιστικό και με λίγες θερμίδες. Είναι ιδανικό για επιδόρπιο.
Υλικά
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 κονσέρβα ανανά
2 κεσεδάκια γιαούρτι total
1 κουτί μπισκότα digestive
Εκτέλεση
Λιώνουμε το ζελέ κεράσι σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες. Έπειτα λιώνουμε το ζελέ ανανά με 1 1/2 ποτήρι βραστό νερό και προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζουμί από την κομπόστα του ανανά. Μέσα εκεί αδειάζουμε τα γιαούρτια και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα Το ρίχνουμε στο ταψί μας και το αφήνουμε και αυτό στο ψυγείο να πήξει. Μόλις αρχίζει να πήζει,στρώνουμε τα μπισκότα από πάνω. Αφού θα έχει πήξει καλά βουτάμε το ταψί σε λίγο βραστό νερό για να ξεκολλήσει ο ζελές και να μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε σε μιά πιατέλα και να έρθει ο κόκκινος ζελές από την πάνω μεριά. Στο τέλος στρώνουμε τις φέτες του ανανά. Αν έχετε ταψί με τσέρκι μπορείτε να τα φτιάξετε με διαφορετική σειρά ξεκινώντας πρώτα από τα μπισκότα, συνεχίζοντας με το ζελέ και το γιαούρτι και τέλος τον ζελέ κεράσι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να το αναποδογυρίσετε Επίσης τα μπισκότα μπορείτε να τα λιώσετε στο multi με λίγο βιτάμ και να κάνετε μια στρώση λεπτή σαν του cheese cake.
Καλή Επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
10 σχόλια:
Θεανώ μου, ελαφρύ, δροσιστικό και delicious. Γιατί δεν έστειλες ένα κομμάτι;
Kia mono pou to vlapeis sti fotografia to ligourevese fantasou na to fas kiolas.
Υπέροχο!
Ελαφρύ, δροσιστικό και σίγουρα νόστιμο!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
Οταν το φτιάξω την επόμενη φορά θα σας φέρω να δοκιμάσετε. Ελένα μόνο εσένα θα είναι λίγο δύσκολο να σου στείλω γιατί είναι και ψυγείου και δεν αντέχει πολύ ταλαιπωρία!
Είναι υπέροχο πιστέψτε με, το δοκίμασα φτιαγμένο από τα χεράκια της Θεανώς και ξετρελάθηκα. Θεανώ τώρα περιμένω την επόμενη φορά που θα το γευστώ πάλι. Φιλιά!!!
Λιτσάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Σου εύχομαι καλή λευτεριά!
Litsa eisai tixeri esi to dokimases emeis meiname na koitame th fotografia fate matia psaria...
Ροδάνθη καλημέρα! Σου υπόσχομαι μόλις έρθω Ανδρο θα το φτιάξω και θα σε προσκαλέσω!
Lene se paidi kai se agio mi takseis ego agia den eimai alla sa paidi....
Το εφτιαξα το γλυκο παρα πολυ ωραιο αλλα εγω εβαλα αντι για ανανα βερικοκο ωραιο και δροσιστικο τις κρυες μερες του Πασχα.
Δημοσίευση σχολίου