Καλό μήνα και καλή πρωταπριλιά! Σήμερα σας παρουσιάζω μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή, τις γαρίδες ούζου. Η συνταγή αυτή ήταν από τις πρώτες μου προσπάθειες στην κουζίνα και μου την πρότεινε η πολυαγαπημένη φίλη και κουμπάρα μου Παρασκευή. Εγώ πάντως συνδυάζω την σάλτσα αυτή με ζυμαρικά, καθότι είμαι και μακαρονού, και απολαμβάνω τόσο πολύ αυτό το απλό και εύκολο σε εκτέλεση πιάτο. Είναι βέβαια συνταγή φουλ στις θερμίδες!
Ελπίζω να σας αρέσει!
Υλικά
• 1 κιλό γαρίδες
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
• 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος (μεσαίου μεγέθους)
• 1 ματσάκι άνηθο
• Χοντροκομμένο αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 πακέτο ρύζι σπυρωτό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό για περίπου δέκα λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το ζουμί τους.
Τσιγαρίζουμε με το βούτυρο τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις σβήνουμε με το ούζο και τις ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν την μυρωδιά του, ρίχνοντας χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τις δύο κρέμες γάλακτος και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι μέσα στο ζουμί που είχαμε βράσει τις γαρίδες. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι μέσα στο σκεύος με τις γαρίδες με τη σάλτσα. Αφού ανακατέψουμε καλά με μια κουτάλα τα υλικά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να τραβήξει.
Καλή απόλαυση!!
Ελπίζω να σας αρέσει!
Υλικά
• 1 κιλό γαρίδες
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
• 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος (μεσαίου μεγέθους)
• 1 ματσάκι άνηθο
• Χοντροκομμένο αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 πακέτο ρύζι σπυρωτό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό για περίπου δέκα λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το ζουμί τους.
Τσιγαρίζουμε με το βούτυρο τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις σβήνουμε με το ούζο και τις ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν την μυρωδιά του, ρίχνοντας χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τις δύο κρέμες γάλακτος και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι μέσα στο ζουμί που είχαμε βράσει τις γαρίδες. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι μέσα στο σκεύος με τις γαρίδες με τη σάλτσα. Αφού ανακατέψουμε καλά με μια κουτάλα τα υλικά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να τραβήξει.
Καλή απόλαυση!!
4 σχόλια:
Μμμμμμ! Νοστιμότατο πιάτο... λυπήσου με γιατί μαζί με ζυμαρικά είναι ένας συνδυασμός που είναι αδύνατον να του αντισταθώ!!!!! Καλό μήνα!!! Φιλιά!
poly nostimo fainetai!
Lena
Λιτσάκι μου νοστιμότατο! Ειδικά το ρύζι που έχει βράσει στο γαριδόζουμο και έχει πάρει γεύση ... η κρέμα γάλακτος ... το ούζο. Πολύ καλό θα δοκιμαστεί. Νάσαι καλά!
Είναι πεντανόστιμο όντως. Σοφία σε περιμένω όποτε θες να το δοκιμάσεις και από κοντά. Καλημέρες!!
Δημοσίευση σχολίου