WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Όλα του γάμου .... δύσκολα!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Όλα του γάμου .... δύσκολα!

Καλώς σας ξαναβρίσκω όλους ύστερα από μεγάλη απουσία। Αν και το τελευταίο διάστημα είχα ελάχιστο χρόνο να γράψω ήταν ωστόσο πολύ δύσκολο να κρατηθώ μακριά από το μπλογκόσπιτο και από την μπλοκογειτονιά। Πολλές μυρωδιές μου γαργάλησαν την μύτη και αρκετές δημιουργίες με εντυπωσίασαν.
Με συγχωρείτε αν είναι λίγο σκόρπια η σκέψη μου, αλλά έχω την αμηχανία που έχει κάποιος όταν συναντά ένα φίλο μετά από καιρό και δεν έχει σπάσει ακόμα ο πάγος.
Τέλος πάντων, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις δημιουργικές περιπέτειες που είχα τον τελευταίο καιρό. Λίγο από προσωπική διαστροφή (δεν μου αρέσει να αφήνω λεπτομέρειες στην τύχη τους), λίγο γιατί θεωρούσα ότι ένα από πιο ευχάριστα κομμάτια της διαδικασίας του γάμου είναι και η προετοιμασία του, λίγο θα γινόταν τα πράγματα στο γούστο μου και με πολύ μικρότερο κόστος, αφιέρωσα αρκετό χρόνο στην προετοιμασία του γάμου μου. Δεν επρόκειτο για κάτι μεγαλεπήβολο, αλλά πιστεύω ότι μετέδιδε την ζεστασιά και την χαρά μας.
Λοιπόν θα σας πω τι έκανα με το στολισμό της εκκλησίας. Δεν μου άρεσαν ούτως ή άλλως οι υπερβολές και ελπίζω ότι της απέφυγα. Χρησιμοποίησα 3 λευκά φανάρια σε διαφορετικά μεγέθη που τοποθέτησα στην είσοδο της αυλής της εκκλησίας. Στο διάδρομο που ξεκινούσε από την πόρτα της αυλής ως την εκκλησία έβαλα μερικά candle bags, χαρτοσακούλες λευκές με άμμο, οι οποίες φωτίζονταν από ρεσό, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Ενώ θα ήταν πολύ όμορφα αν ο γάμος ήταν το βράδυ, παρόλα αυτά δεν θα σας το σύστηνα αν παντρευόσαστε το απόγευμα. Εμείς τα είδαμε τελικά φωτισμένα μόνο μετά το μυστήριο.
Σε μια γωνία στο πλάι της εκκλησίας είχε τοποθετηθεί μια ροτόντα με ένα κοφτό τραπεζομάντηλο το όποιο κάλυπτε την ροτόντα ως κάτω। Εκεί μπήκαν τα καλάθια με τις μπομπονιέρες (στις οποίες θα επανέρθω) και 3 μεγάλα λαμπογυάλια που στην βάση τους είχαν ένα στρογγυλό καθρέπτη και 4 ρεσό περιμετρικά (βλ.φωτό). Στην βάση του τραπεζίου υπήρχαν άλλα τρία λευκά φανάρια με αστεράκια, τα οποία βρήκα στο praktiker. Παρέλειψα να σας πω ότι η πεθερά, της οποίας ή βοήθεια ήταν πραγματικά πολύτιμή βρήκε κάτι καταπληκτικά βαζάκια και πιατελίτσες με λευκές ανάγλυφες παραστάσεις τα οποία βάλαμε πάνω στο τραπέζι, γεμάτα με κουφέτα και αμυγδαλωτά γλυκά. Αυτά μαζί με δύο κηροστάτες (θα αναλύσω την επόμενη φορά την ιδέα) μέσα στην εκκλησία αποτελούσαν τον στολισμό. Εύχομαι σε όλους να είναι ευτυχισμένοι, να κάνουν τα πράγματα όπως εκείνοι επιθυμούν και να μπορούν να αντλούν χαρά από τα μικρά και από τα μεγάλα πράγματα της ζωής ακόμα και σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς!

27 σχόλια:

Θεανώ είπε...

Δημητρούλα μου να ζήσετε ευτυχισμένοι αρχικά. Πρέπει να σου ευχηθώ και μέσα από αυτή την ανάρτηση. Εγώ που παρευρέθηκα εκεί πρέπει να σας πω πόσο εξαιρετικά και άψογα ήταν όλα προσεγμένα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.Να είσαστε γεροί και πάντα ενωμένοι!

gwgw είπε...

Να ζησετε Δημητρα,ευτυχισμενοι αγαπημενοι μαζι, μεχρι τα βαθεια γεραματα σας!!!

Elpiniki είπε...

Να ζησετε και να στε παντα γεροι και ενωμενοι! Θα συμφωνησω απόλυτα μαζι σου στο θεμα του κοστους. Κι εμεις στο γαμο μας πριν λιγους μηνες όσα μπορουσαμε τα καναμε μονοι μας και ηταν και πολύ ομορφα και οικονομικά, αλλα μας αφησαν και ικανοποιηση καθως ασχοληθηκαμε δημιουργικα με το γαμο μας!

Penelope είπε...

Βίον ανθόσπαρτο και αρμονικά δεμένο σας εύχομαι καλή μου.
Να είστε ενωμένοι και να κοιτά με αισιοδοξία τα πάντα μέσα στην ζωή σας.

Σοφία Ζ. είπε...

Καρδούλα μου στις τόσες ευχές που σου έχω δώσει, δεν βλάπτει άλλη μία, Να ζήσετε γεροί ευτυχισμένοι και πάντα αγαπημένοι. Πόσο όμορφα φτιαγμένα ήταν όλα και πάνω απ' όλα όχι απρόσωπα! Είχαν μέσα το δικό σου μεράκι, το στυλ και την ευγένειά σου. Να δώσουμε όμως τα εύσημα και στην πεθερά που βοήθησε! Φιλάκια γλυκειά μου!

Δήμητρα είπε...

Θεανούλα ευχαριστώ πολύ και από εδώ! Το βασικό για μένα είναι να κατάφερα να σας ευχαριστήσω όλους και να σας μετέδωσα τη χαρά μου!

Γωγούλα σε ευχαριστώ παρά πολύ για τις ευχές σου! Και εγώ αυτό εύχομαι γιατί νομίζω ότι όλα τα άλλα είναι λίγο πολύ στο χέρι μας!

Ελπινίκη και εσείς να ζήσετε! Εύχομαι να είστε πάντα ευτυχισμένοι και δημιουργικοί! Θα περάσω να ευχηθώ και από το blog.
Έτσι είναι. Όλοι αναζητούμε οικονομικότερες λύσεις. Όταν μας δίνουν και την ικανοποίηση της δημιουργίας είναι ότι καλύτερο.

Πηνελόπη ευχαριστώ παρά πολύ για τις ευχές σου! Και η δική μου φιλοσοφία είναι ότι όταν υπάρχει υγεία και αγάπη μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Σοφία μου ευχαριστώ πολύ και από εδώ! Ναι είναι αλήθεια ότι έγιναν τα περισσότερα όπως τα ήθελα, αλλά νομίζω ότι δεν θα τα κατάφερνα χωρίς την βοήθεια της πεθεράς μου. Ήταν πραγματικά πολύτιμη!

Helen Gr είπε...

Τις καλύτερες ευχές μου για την κοινή σας ζωή, να ζήσετε ευτυχισμένοι, με υγεία, χαρές πολλές και προ πάντων αγάπη.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δήμητρα πολλές ευχές από καρδιάς!
Να είστε πάντα αγαπημένοι και μονιασμένοι!!
Είμαι σίγουρη ότι θα τα είχες όλα άψογα!
Φιλιά!

Ροδανθη είπε...

Δήμητρα γειά σου επιτέλους καταφέρνουμε να μιλήσουμε και μαζί.Να σου ευχηθώ κι εγώ να είστε γεροί και ευτυχισμένοι και ο,τι επιθυμείτε στην αγκαλιά σας να το βρείτε.Κι εμένα μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα πράγματα μόνη μου,απο στολισμούς δε όρεξη να ΄χεις κάποια απ΄αυτα θα τα δείτε σε επόμενες αναρτήσεις.Φιλιά

Δήμητρα είπε...

HELEN.GR ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Να είσαι και εσύ καλά! Ότι επιθυμείς!

Έλενα μου και εγώ σε ευχαριστώ από καρδιάς! Προσπάθησαν ως προς το απότελεσμα οι άλλοι θα κρίνουν!

Ροδάνθη μου χαίρω πολύ και απο το blog. Είσαι απίθανη! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Λοιπόν ξέρεις ότι περιμένουμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά. Κανόνισε!
Α και εννοείται ότι περιμενούμε να δούμε και τις δημιουργίες σου!

KONSTANTINA είπε...

Να ζήσετε ευτυχισμένοι!!!!
Τέτοιες απουσίες είναι πάντα δικαιολογημένες!!! Όλες οι επιθυμίες σας για την κοινή ζωή σας, εύχομαι να πραγματοποιηθούν το συντομότερο!!
Υπέροχος ο στολισμός με τα φαναράκια αλλά ν' ανεβάσεις και άλλες φώτο!!!
Φιλιά πολλά!!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Δήμητρα χαίρομαι πολύ που είδα την ανάρτησή σου.
Σας εύχομαι να έχετε μια ευλογημένη συζυγία, και να είναι η κοινή σας πορεία στη ζωή σπαρμένη με χαρές και ευτυχία. Να είστε ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!!
Με την αγάπη μου!
Υ.Γ. Μου άρεσε πολύ, που έκανες το γάμο σου όπως τον ήθελες, λιτό και όμορφο, χωρίς πολλές φαμφάρες. Στην απλότητα κρύβεται η ομορφιά και η κομψότητα.

Αγγελικη Ν είπε...

Όσα αστέρια τ' ουρανού
είναι διασκορπισμένα
τόσα σας εύχομαι κι εγώ
χρόνια ευτυχισμένα!

Δήμητρα είπε...

Κωνσταντίνα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Να είμαστε καλά και όλα τα άλλα γίνονται - έτσι λέω εγώ. Αχ χαίρομαι που σου άρεσε ο στολισμός. Θα ανεβάσω και άλλες. Δεσμεύτηκα. Φιλία πολλά!!!

Ροδούλα σε ευχαριστώ πολύ! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η ομορφία τις περισσότερες φορές είναι στην απλότητα!

Αγγελική ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση! Τι τρυφερή μαντινάδα!

gwgw είπε...

Δημητρουλα πολυχρονη να εισαι,να χαιρεσαι το ονομα σου,ο,τι επιθυμεις οι ευχες μου...και του χρονου με υγεια!!!
Σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου στο μπλογκ μου,πολλα φιλια!!

manousina είπε...

Να ζήσετε, πάντα ευτυχισμένοι!!!
Χρόνια πολλά για την γιορτή σου.
Η χαρά να δημιουργείς είναι διπλή όταν αυτά που φτιάχνεις είναι για μια τόσο σημαντική στιγμή σου.

Ροδανθη είπε...

Δήμητρα χρόνια πολλά πολύχρονη με υγεία και ευτυχία,κάθε ευχή σου να γίνει πραγματικότητα.Α και να είσαι σίγουρη οτι θα τα πούμε και απο κοντά φιλιά πολλά.

Πιγκουίνος είπε...

Πολλές, πολλές ευχές για κάθε ευτυχία και ό,τι καλύτερο!

Σοφία Ζ. είπε...

Δήμητρα χρόνια πολλά, να χαίρεσαι τη γιορτή σου κοριτσάκι. Θέλω κέρασμα για να πω περισσότερες ευχές, εντάξει; Φιλάκια!

Θεανώ είπε...

Δημητρούλα μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και από μένα. Να είσαι γερή και πάντα ευτυχισμένη στη ζωή σου.

Δήμητρα είπε...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους! Gwgoula, Manousina, Ροδάνθη, Πιγκουίνε, Θεανούλα κια Σοφία μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές, μέσα από την καρδίας!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Δήμητρα να ζήσετε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ,ακόμα περισσότερο στα δύσκολα χρειάζεται ο ενας τον άλλο και ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!
για σήμερα

Mania είπε...

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Δήμητρα!! Ευχές πολλές και για τον γάμο σου. Να ζήσετε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι για πάντα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλη μου..όλα όμορφα φτιαγμένα μα εγώ δεν θα σταθώ στις διαδικασίες, θα μου επιοτρέψεις σαν μεγάλη να σταθώ σε μία παραίνεση..Κοριτσάκι μου φρόντισε το γάμο σου σαν λουλούδι σε γλάστρα που θέλει καθημερινή φροντίδα, μη το σγκρίνεις ποτέ με τις διπλανές, εσή να το βλέπεις σαν.. μοναδικό.Μίλα του πάντα για τα ..πάντα, να ανησυχείς όταν δεν μιλάτε, να είσδαι ..δίπλα και όχο μπροστά ούτε πίσω, να τον θαυμάζεις και να τον κάνεις να αισθάνεται οτι είναι ο " 'ηρωας " σου..Η έξυπνη γιναίκα αποφασίζει γι' αυτόν χωρίς να του δώσει ποτέ να το καταλάβει..Ξέχνα τις ζήλιες, έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, και γίνε γι' αυτόν το απαραίτητο "ναρκωτικό" του..θα σε θέλει πάντα . Εμπιστευσου το ένστικτο σου και τη γυναικεία σου φύση και κυρίως δείξε του οτι δεν του ανήκεις σαν αντικείμενο και οτι το μέλημα του είναι να σε κάνει ευτυχισμένη και να σε έχει πάντα στη καρδιά του σαν "πρώτη " θέση..Παλιοκαιρίτισα εγώ θα σου πω τι μου έμαθε η Πολίτισα γιαγιά μου: Κάνε τον στο σπίτι του να αισθάνεται..πασάς ,θυμήσου οτι ο έρωτας περνά απο το στομάχι, γίνε η παλακίδα του στο κρεβάτι μα ..η Σουλτάνα του στις αποφάσεις του όταν θα τις παίρνει..Συγχώρεσε τη πολυλογία μου..φιλάκια Αχτιδένια και πολλές ευχές.

dhmhtra είπε...

Δήμητρα...χρόνια πολλά και καλά. Να ζήσετε ευτυχισμένοι και πρόσεξε αυτά που σου γράφει ΑΧΤΙΔΑ να τα έχεις πάντα οδηγό. Οι άνδρες θέλουν να νομίζουν ότι έχουν πάντα το πάνω χέρι! Εμεις ξέρουμε να τους κουμαντάρουμε με τον τρόπο μας.
Φιλιά

χρυσάνθη είπε...

Δήμητρα , να ζήσετε να ευτυχίσετε και να γεράσετε μαζί!!Και με απογόνους γλυκιά μου>
Μου άρεσε παρα πολύ που ασχολήθηκες με τις διαδικασίες και πιστεύω ότι θα ήταν πολύ όμορφα!!!!Φιλάκια!

Δήμητρα είπε...

Συγνώμη για την τόσο καθυστερημένη απάντηση, αλλά δεν είχα πρόσβαση σε υπολογιστή αυτές τις μέρες.

Χαρά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!Να είσαι καλά!Ότι επιθυμείς!

Αχτίδα πραγματικά με συγκίνησες. Το μήνυμα σου είναι πολύ τρυφερό. Θα στο πω όπως το ένιωσα: ήτανε πολύ "μαμαδίστικό". Το λέω με αγάπη. Ήτανε σαν μύηση στον κόσμο των έγγαμων. Σε ευχαριοτώ παρά πολύ!

Δήμητρα σε ευχαριστώ πολύ! Χρόνια πολλά και σε έσενα! Να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένη!

Χρυσάνθη ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Απλά ελπίζω να μετέδωσα την ζεστασία και την αγάπη μου -μας δηλαδή! Γιατί "μαζί" πάντα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...