WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Γεμιστό μπούτι αρνιού με γέμιση Ανδριώτικου Λαμπριάτη σε ... παραλλαγή

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Γεμιστό μπούτι αρνιού με γέμιση Ανδριώτικου Λαμπριάτη σε ... παραλλαγή


Λαμπριάτης φτιάχνεται στην Άνδρο το Πάσχα ανήμερα. Στο μπλογκ μας με δύο Ανδριώτισσες δεν είναι δυνατόν να λείπει η συνταγή του, Ανδριώτικος Λαμπριάτης με γέμιση από το Μπατσί ή από την Άρνη και δεν λείπει και η ... εικονογραφημένη έκδοση από ... ποιαν άλλη; Εμένα!



Μες το κατακαλόκαιρο θα μου πείτε που τη θυμήθηκα τη συνταγή αυτή. Βλέπετε, για χάρη του διαγωνισμού Crosscooking, θα αποτελέσει την τρίτη συνταγή με την οποία θα συμμετέχω και αντικαθιστώ τα σκληρά τυριά με Parmigiano Reggiano. Και επειδή δεν είναι Πάσχα, αντί να γεμίσω μισό αρνί, αποφάσισα να γεμίσω ψαχνό μπούτι σε ρολό, οπότε να στέκεται σε οποιοδήποτε τραπέζι, χειμώνα καλοκαίρι.

Υλικά
3 κ. μπούτι αρνιού (δύο μπούτια δηλ.) ξεκοκαλισμένα και ανοιγμένα από τον χασάπη

Για το μαρινάρισμα
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
1 κουτάλια σούπας μουστάρδα σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Λίγο θυμάρι φρέσκο,
Λίγη ρίγανη φρέσκια
Λίγο δενδρολίβανο φρέσκο

Για τη γέμιση
70 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί ψίχα κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
150 γραμ. Parmigiano reggiano περασμένο στον χοντρό τρίφτη
150 γραμ. Φέτα θρυμματισμένη
200 γραμ. Ανθότυρο θρυμματισμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
10 φύλλα δυόσμου ψυλοκομμένα
4 αυγά
Μισό φλιτζάνι γάλα
100 ml Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και πάνω της απλώνουμε τα κομμάτια ώστε να σχηματίζουνε ενιαία επιφάνεια.

Σε ένα μπωλάκι  ανακατεύουμε τα υλικά του μαριναρίσματος (αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, μουστάρδα, σκόρδο). και τρίβουμε καλά την επιφάνεια του κρέατος και από τις δύο μεριές.  Στην μεριά που βλέπουμε προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο ψιλοκομμένα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια  και στα 100 γρ. λάδι που καίει τα σωτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ψωμί, το Parmigiano Reggiano, την φέτα, το ανθότυρο, τα σωταρισμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο.Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το μισό φλιτζάνι γάλα.

 

Ανακατεύουμε για να ενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο αρνί και με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό.

Δένουμε με σπάγκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα, σκεπάζοντας το ρολό με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, κόβουμε τους σπάγκους  και κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε!


2 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Καλά δεν έχω λόγια,μπράβο Σοφία μου τέλειο.Μη σου πω ότι θα καταργήσω το γεμιστό και θα το φτιάχνω έτσι.
Φιλιά πολλά!!!!!

Σοφία Ζ. είπε...

Σ΄ευχαριστώ Ροδάνθη! Ειδικά ο καλός λόγος ο δικός σου μετράει πολύ! Φιλιά πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...