WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Peach Cobbler σε εύκολη ... "ιντερνετική" εκδοχή!

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Peach Cobbler σε εύκολη ... "ιντερνετική" εκδοχή!

Αμερικάνικο το cobbler, έχει μια ιδιαίτερη διαδικασία αλλά είναι το απόλυτο γλυκό να σερβιριστεί ζεστό με μια μπάλα παγωτό δίπλα. Μόλις είδα τα ροδάκινα λαχταριστά στην αγορά, είπα θα το κάνω. Περιθώρια πολλά να βρω που είχα καταχωνιάσει την συνταγή του δεν είχα, οπότε να είναι καλά ο Γκούγκλης και το myrecipes.com απ' όπου πήρα την εύκολη version που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο στην υφή αλλά είναι εξίσου γευστικότατο.


Υλικά 
6 ροδάκινα ώριμα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
χυμός από μισό λεμόνι
κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Το βάζουμε σε πυρέξ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε το γάλα, ίσα να πάει παντού το γάλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί πάνω στο βούτυρο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα.  Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρουν μια δυνατή βράση ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάζουμε την κατσαρόλα στο ταψί χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε με παγωτό, χτυπημένο γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.


Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ξεχωριστό!
Θα δοκιμαστεί πάρ' αυτα!!

Σοφία Ζ. είπε...

Καλημέρα Αντιγόνη μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...