Η μαγειρική από μια άχαρη καθημερινή αγγαρεία μπορεί να μετουσιωθεί σε τρυφερή μύηση, σε επικοινωνία, σε φιλοξενία, σε προσφορά. Μπορούμε όλοι να γίνουμε «Θεοί των μικρών πραγμάτων» (στις κουζίνες μας και όχι μόνο) κατά Αρουντάτι Ρόι. Αυτό το ταξίδι στις γεύσεις, στις μυρωδιές και στα χρώματα δεν θέλαμε να το κάνουμε μόνες. Σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί.
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
Τρουφάκια
Η συνταγή αυτή είναι από τις συνταγές της Χρυσάνθης, της γιαγιάς της Σοφίας Ζ. Επειδή όμως την έφτιαξα για το αποκριάτικο πάρτυ του γιού μου στο σχολείο, σας την προτείνω. Είναι ωραία συνταγή, εύκολη και αρέσει πολύ στα παιδιά.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 κιλό καρύδα
200 γρ καρύδια
1/4 μπισκότα
1/4 άχνη ζάχαρη
1 πακέτο βούτυρο
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
κακάο όσο σηκώσει
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, του πάει πολύ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε στη τρούφα. Εναλλακτικά αν σας αρέσει μπορούμε να τα τυλίξουμε και σε δημητριακά. Εγώ χρησιμοποίησα choco pops.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Μου τρέχουν τα σάλια. Θεανώ μου και η φωτογραφία υπέροχη. Καλό Τριήμερο.
εγω την εβγαλα την φωτογραφια!
Μπράβο Κατερίνα (και σοβαρολογώ)! Ανακηρύσσεσαι επίσημος φωτογράφος μας.
Δημοσίευση σχολίου