Η συνταγή αυτή είναι της ξαδέλφης μου της Ροδάνθης που είναι καταπληκτική μαγείρισσα και θα συνεχίσω με τις συνταγές της. Σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα. Καλή Αποκριά!
Υλικά
• ¼ μπέικον
• ¼ ζαμπόν
• 1 κουτί μανιτάρια
• 1 κρόκο αυγού
• 1 κουταλιά κορν φλάουερ
• 1 κουτί κρέμα γάλακτος
• ½ kg μακαρόνι (κατά προτίμηση μικρό)
• ½ kg κασέρι σε μικρούς κύβους
• Τυρί τριμμένο
• Λίγο βούτυρο
• ½ kg φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό. Σοτάρουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο κορν φλάουερ και το ρίχνουμε μέσα. Χωρίζουμε το φίλο σε τετράγωνα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Βάζουμε λίγα μακαρόνια στο φύλλο που έχουμε λαδώσει με 1-2 κουταλιές σάλτσα και κομματάκια κασέρι και λίγο τριμμένο τυρί. Κλείνουμε τις άκρες και το τυλίγουμε σαν φρατζολάκια. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία!
2 σχόλια:
poli wraio fagito k dokimasmeno apo ta xeria ths adelfoulas mou!!!alla meta tha trexete stis prwtes voithies xaxaxaxaxaxa (plaka kanw)!!poli wraio ftiaxte to kalh sas epitixia!!
Μπράβο Θεανώ, μπράβο και στην ξαδέλφη την Ροδάνθη. Πολύ ωραίο τεμπάλ.
Δημοσίευση σχολίου