Συνεχίζω με μια δοκιμασμένη συνταγή της Ροδάνθης. Αυτό το ρύζι είναι υπέροχο. Πρέπει να το δοκιμάσετε. Νομίζω ότι είναι καλή πρόταση για το Σαββατοκύριακο. Να περάσετε καλά και καλή σας όρεξη!
Υλικά
• Σάλτσα τεριάκι
• Σάλτσα σόγιας
• 1 ποτήρι ρύζι
• Λίγο λάδι
• ½ κιλό γαρίδες μικρές
• 1-2 στήθη κοτόπουλου
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1κόκκινη
• 1 κίτρινη
• 2 πράσα
• 2 κουτιά μανιτάρια
• 2 κολοκυθάκια
• 2 καρότα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας μία μέρα πριν με την σάλτσα τεριάκι. Τις γαρίδες τις μαρινάρουμε λίγες ώρες πριν με την ίδια σάλτσα. Κόβουμε τα πράσα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα μανιτάρια αν είναι φρέσκα. Από τις πιπεριές βάζουμε τις μισές. Τις κόβουμε στη μέση και μετά σε κυβάκια. Βράζουμε το ρύζι όχι όμως παρά πολύ να κρατάει λίγο και βάζουμε μέσα λίγη σόγια σως προσέχουμε να έχει σταγγίξει καλά για να μη λασπώσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα πράσα τις γαρίδες το κρέας, τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθεί το πράσο. Στη συνέχεια βάζουμε 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και 4-5 κουταλιές σούπας σόγια, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 10-15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό ώστε όταν τελειώσει τα φαγητό να είναι λίγο ζουμερό (όχι σούπα). Προσέχουμε το αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή.
Από τη Ροδάνθη. Καλή Επιτυχία!
Υλικά
• Σάλτσα τεριάκι
• Σάλτσα σόγιας
• 1 ποτήρι ρύζι
• Λίγο λάδι
• ½ κιλό γαρίδες μικρές
• 1-2 στήθη κοτόπουλου
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1κόκκινη
• 1 κίτρινη
• 2 πράσα
• 2 κουτιά μανιτάρια
• 2 κολοκυθάκια
• 2 καρότα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας μία μέρα πριν με την σάλτσα τεριάκι. Τις γαρίδες τις μαρινάρουμε λίγες ώρες πριν με την ίδια σάλτσα. Κόβουμε τα πράσα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα μανιτάρια αν είναι φρέσκα. Από τις πιπεριές βάζουμε τις μισές. Τις κόβουμε στη μέση και μετά σε κυβάκια. Βράζουμε το ρύζι όχι όμως παρά πολύ να κρατάει λίγο και βάζουμε μέσα λίγη σόγια σως προσέχουμε να έχει σταγγίξει καλά για να μη λασπώσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα πράσα τις γαρίδες το κρέας, τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθεί το πράσο. Στη συνέχεια βάζουμε 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και 4-5 κουταλιές σούπας σόγια, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 10-15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό ώστε όταν τελειώσει τα φαγητό να είναι λίγο ζουμερό (όχι σούπα). Προσέχουμε το αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή.
Από τη Ροδάνθη. Καλή Επιτυχία!
4 σχόλια:
Θυμίζει πολύ κινέζικο ρύζι, άρα σίγουρα θα μου αρέσει!
Καλό Σαββατοκύριακο!
theano afto mporeis na to kaneis xoria to rizi apo to ipolipo kai na ginei rizi me saltsa apo laxanika kai kotopoulo isos kai me makaronia akoma.
Σε γουόκ Ροδάνθη, λέει να το φτιάξουμε αντί σε τηγάνι; Όσο για την ιδέα με μακαρόνια, εγώ θα πρότεινα ή noodles ή ρυζομακάρονα.
katholou asximi idea kai ta noodles einai oraia kai malista h adinamia mou. Genika mporeis na to kaneis me oti zimariko thes fantasia na iparxi kai ola ginonte.
Δημοσίευση σχολίου