Λέγεται μπόμπα γιατί γεμίζει με τα λουκάνικα σα μπόμπα. Απλή και πανεύκολη και πολύ αγαπητή σε παιδιά και μεγάλους. Ήταν από τα κλασσικά πιάτα στα παιδικά πάρτυ αντί για τα έτοιμα λουκανικοπιτάκια.
Υλικά
1 φύλλο γαλλικής σφολιάτας
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 ντομάτα κομμένη σε στρογγυλές λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια και το υγρό.
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλλες
6 φέτες τυρί γκούντα για τοστ
6 φέτες ζαμπόν για τοστ
αυγό για το άλειμμα.
Προετοιμασία
Σε σχετικά μικρό ορθογώνιο πυρέξ, ελαφρά βουτυρωμένο, βάζουμε το φύλλο της σφολιάτας στο πλάτος, έτσι ώστε το μισό να εξέχει απέξω στη μακριά μεριά του πυρέξ. Στρώνουμε πάνω στο φύλλο μία στρώση τις φέτες ζαμπόν, δεύτερη τις φέτες ντομάτας, τρίτη τις ροδέλες πιπεριάς και τοποθετούμε επάνω τα 6 λουκάνικα, ισομερώς κατανεμημένα προσέχοντας εναλλάξ να φθάνουν μέχρι τις άκρες του πυρέξ. Πάνω από τα λουκάνικα τοποθετούμε τις φέτες τυρί και διπλώνουμε το εξέχον φύλλο της σφολιάτας καλύπτοντας τα υλικά. Βρέχοντας τα δάχτυλα, πιέζουμε τα φύλλα στις τρις ελεύθερες άκρες προκειμένου να κολλήσουν μεταξύ τους. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (μέχρι να ροδίσει η πίττα). Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
5 σχόλια:
Προσωπικά εγγυώμαι ότι είναι πολύ νόστιμη η μπόμπα. Την έχω δοκιμάσει από τα χεράκια της Σοφίας ουκ ολίγες φορές. Θα μας τη φτιάξει πιστεύω το Σ/Κ.
Τόλμα Περικλή μου να πεις ότι δεν είναι νόστιμη. Αντε βρε θα σας τη φτιάξω για να μην παραπονιέσαι.
Σοφία μου κι εγώ θα την φτιάξω το ΣΚ, μιας και σε τέτοιες μπόμπες οι άντρες μου δεν λένε ποτέ όχι!!!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Μήπως λέγεται μπόμπα διότι τρως το ταψί με χαρά και λαιμαργία και μετά δεν την παλεύεις; Εγώ αυτό παθαίνω πάντως.
Έλα καλησπέρες.
Πολύ ωραία συνταγή και εύκολη, για γρήγορο φαγητό το βράδυ.
Δημοσίευση σχολίου